𝔻𝕚𝕥 𝕞𝕠𝕖𝕥 𝕛𝕖 𝕨𝕖𝕥𝕖𝕟 𝕠𝕧𝕖𝕣 𝕜𝕣𝕦𝕚𝕜𝕖𝕟

kruiken-huren-bij-wieg-huren

𝔻𝕚𝕥 𝕞𝕠𝕖𝕥 𝕛𝕖 𝕨𝕖𝕥𝕖𝕟 𝕠𝕧𝕖𝕣 𝕜𝕣𝕦𝕚𝕜𝕖𝕟

𝔻𝕚𝕥 𝕞𝕠𝕖𝕥 𝕛𝕖 𝕨𝕖𝕥𝕖𝕟 𝕠𝕧𝕖𝕣 𝕜𝕣𝕦𝕚𝕜𝕖𝕟

Als je baby net is geboren kan het zijn eigen lichaamstemperatuur nog niet zo goed zelf regelen. Dit moet jij als kersverse ouder dus regelen voor je baby. Hier heb je kruiken voor nodig en kleding met een mutsje. Op je babyuitzetlijst staat dat je 2 kruiken in huis moet hebben.

De kruiken vul je met heet water en helpen je baby op temperatuur te blijven of te komen. Maar je gebruikt de kruiken ook voor het opwarmen van de babykleding of het wiegje.

Je gebruikt vaak maar 1 kruik bij je baby in het wiegje. De kraamzorg gaat je leren hoe je de kruik moet vullen met heet water en hoe je dit bij je baby moet leggen. Leg nooit direct de hete kruik tegen je baby aan. Dan verbrand je de huid van je baby.

Heeft je baby echt veel moeite om op temperatuur te blijven dan gebruik je 2 kruiken. Dit geeft de kraamzorg aan als je dit moet gaan doen. Er mogen nooit 2 kruiken die net opnieuw zijn gevuld met heet water bij je baby worden gelegd.

Het is belangrijk dat je in je kraamweek voor elke voeding je baby temperatuurt. Is je baby 36,5 graden dan leg je 2 kruiken bij je baby. Is de temperatuur tussen de 36,5 en 36,7 graden dan leg je 1 kruik bij je baby. De kraamzorg zal je dit allemaal uitleggen.

Opwarmen van de wieg:

Het is voor je baby extra fijn als je de wieg of kinderwagenbak voor je baby al even opwarmt. Je kan je voorstellen dat een overgang van mama aan de borst of de fles bij papa de overgang naar de wieg fijner is als deze al voorverwarmd is en niet zo koud aanvoelt. Je baby kan zo lekker doorslapen en hoeft geen moeite te doen om een warm plekje te maken. En zo kan het zijn energie steken in groeien.

Het opwarmen van de babykleding?

Het opwarmen van je babykleding is voor de baby erg prettig. Als je bent bevallen en de baby krijgt de eerste kleertjes aan zijn deze vaak ook al lekker opgewarmd door de kraamzorg. Als je baby in bad is geweest is het lekker om warme kleertjes aan te krijgen. Let op de kleertjes met drukkers. Leg deze niet direct tegen de kruik aan tijdens het opwarmer.

Lees voor het gebruik van de kruiken altijd even de gebruiksaanwijzing.