De CUB huurde ik bij Wieg Huren.

Bevalling op baarkruk

De CUB huurde ik bij Wieg Huren.

‘De vorige keer ben ik op de stoep voor mijn huis bevallen, omdat ik dacht dat ik naar het ziekenhuis móést’, schreef Shirl een week geleden aan Vrije geboorte  ‘We wisten niet beter, dus helemaal in een ‘we moeten gaan vibe’ ondanks dat ik het hoofdje al voelde drukken. Mijn legging plus handen vingen mijn baby gelukkig op, maar het was wel gevaarlijk. Dit keer ga ik echt voor een thuisbevalling’.

Nou, dat gebeurde, dezelfde dag nog 😊 Wat een timing ✨ En alles ging heel goed. En inderdaad snel. Welkom kleine Meez.

‘Om half zes bel ik de verloskundige: de weeën die ik niet vertrouwde worden langer en intenser, maar nog steeds onregelmatig. Ze antwoordt: ‘Ik kom gewoon jullie kant op! Het gaat beginnen!’

Terwijl ik nog steeds niet geloof dat het echt zover is, zetten zij en mijn man alles klaar. Ik voel me overladen met liefde. Het doet zó goed dat ze de tekenen van mijn lichaam zo serieus nemen. Langzaamaan krijg ik óók vertrouwen en dan worden mijn weeën ineens écht weeën.

Daarna gaat het allemaal snel. Iets na half 8 breken mijn vliezen. Ik ga op de CUB (soort baarkruk) die wij hadden gehuurd en ineens zijn er persweeën.
Cub klaar maken
Ik heb me nog nooit zo krachtig gevoeld als dit moment. Ik bepaal hoe ik wil bevallen en de mensen om mij heen doen meer dan hun best om alles naar wens te laten verlopen. Na 7 minuten persen is daar het moment: mijn man pakt Meez aan! Ons kleine mannetje is geboren in de handen van zijn papa.

Na de bevalling ga ik weer liggen en we laten de navelstreng uitkloppen.

Ik heb geen andere woorden voor deze bevalling dan dat het magisch was.

Thuis bevallen was de meest prachtige ervaring ooit, een ervaring die ik óók te danken heb aan de inzet van Verloskundigenpraktijkdora074 . Samen hebben we kunnen regelen dat het ziekenhuis meedacht over een plan van aanpak buiten het standaard protocol (ik ben ‘high risk’). Er zijn dus ook verloskundigenpraktijken die hierover mee willen denken, niet eens per se 1 op 1 verloskundigen. Belangrijker is dat je je gehoord en gezien voelt en dat er vertrouwen is ❤.’