Mijn bed moet op klossen?

Klossen bed met co sleeper

Mijn bed moet op klossen?

Vanaf week 37 moet je bed de hoogte in. Dit doe je niet voor jezelf maar voor de kraamverzorgende en verloskundige. Als je thuis gaat bevallen moet de verloskundige en de kraamverzorgende er goed bij kunnen. Een te laag bed is niet goed voor hun werkhouding. Dit kan erg belastend zijn voor de rug/nek/schouder. Het is hun werk om je te helpen bij de bevalling en je te ondersteunen in je kraamweek. De ARBO-wet schrijft voor dat jouw bed minimaal 70 tot 80 centimeter hoog moet zijn vanaf de grond.

Welke klossen moet ik nemen?

Je bed moet een minimale hoogte hebben tussen de 70 en 80 cm. Verhoog je bed eenvoudig zelf met behulp van bedverhogers. Er zijn 2 maten klossen te leen bij bijvoorbeeld Mediopoint. Maat 28 en maat 14.

Pak je meetlint er even bij! Is je bed lager dan 66 cm dan moet je klossen bestellen van 28 cm hoog. Is je bed tussen de 66 cm en 79 cm dan heb je klossen nodig van 14 cm hoog.

Mijn wieg haalt de klossen niet? 

Veel wiegen halen de hoogte van de klossen niet. Dit komt omdat niet alle wiegen in Nederland zijn gemaakt. Neem de Chicco Next 2 Me . Dit merk wordt gemaakt in Italië. Daar kennen ze geen klossen en een ARBO-wet.  Maar wat kan je doen als je wel een Chicco wieg thuis hebt en ook de klossen onder je bed moeten? Bestel wel de klossen voor onder je bed en misschien kun je 4 klossen extra bestellen voor de wieg. LET OP! Dat je altijd de wieg dan vast maakt aan je bed en zorgt dat alles veilig staat voor je baby.  Je plaats met 37 weken de klossen onder je bed. Als je bent bevallen krijg je hulp van de kraamzorg. Overleg met haar of de klossen onder je bed vandaan mogen zodat je de wieg mooi kan plaatsen aan je bed. Misschien komt er wel iemand bij je kramen die erg klein is in lengte en die het prima vind dat de klossen onder je bed vandaan gaan. En anders zit er niks anders op dan even 8 tot 10 dagen een verschil te hebben tussen je bed en de wieg.

Welke co sleeper halen de klossen wel?

De houten co sleeper en de Troll halen een maximale hoogte van 70 cm!

Succes met de klossen!