Zomerperiode levering 1 a 3 werkdagen

Bevallingsbad huren

Bevallingsbad huren voor jouw aanstaande bevalling? Huur een bevallingsbad bij Wieg Huren! Wieg Huren staat voor jou klaar met alles wat je nodig hebt voor de bevalling en de kraamperiode die volgt. Het aanschaffen van een bevallingsbad is waarschijnlijk iets wat je niet snel zult doen. Je gebruikt hem misschien maar één keer en de aanschaf is vrij prijzig. Het is wel wenselijk om er één te hebben voor de bevalling. Bij ons kun je daarom een bevallingsbad en andere benodigde babyproducten huren, voor zo lang jij het nodig hebt. Daarna kun je het gewoon weer naar ons terugsturen.

Als je bij ons een bevallingsbad huurt, krijg je deze in week 36 van de zwangerschap. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je het bad op tijd binnen hebt. Je hebt dan ook nog tijd om alles rustig door te lezen en te bekijken, zodat je goed voorbereid de bevalling in kunt gaan.

Waarom een bevallingsbad huren bij Wieg Huren?

  • Duurzaam concept;
  • Persoonlijk contact;
  • Maatwerk: alles wordt op tijd geleverd, de huurperiode is gemakkelijk te verlengen;
  • Je huurt een persoonlijke bevalhoes;
  • Scherp geprijsd.
bevallingsbad huren

Waarom een bevallingsbad?

Het bevallen in bad wordt steeds populairder. Het vergemakkelijkt de bevalling en is comfortabeler dan de doorsnee bevalling. Er zijn diverse redenen waarom een bevallingsbad de bevalling gemakkelijker maakt. In water ben je gewichtsloos, waardoor het aannemen van diverse posities makkelijker gaat. Verder rekt het perineum ook langzamer op. Hierdoor is de kans op scheuren of een knip kleiner. Doordat het warme water ontspannend werkt, maken jouw hersenen het feelgood hormoon endorfine aan. Dit werkt als een natuurlijke pijnstilling, zodat je weeën gemakkelijker op kunt vangen en reguleren. Door middel van een bevallingsbad wordt je baby rustig geboren, net zoals dat jij je heerlijk ontspannen voelt.

Zoals je leest, zitten er veel voordelen aan een bevalling in een bevallingsbad. Het is echter een dure aanschaf als je een bevallingsbad wilt kopen. Daarom is een bevallingsbad huren dé oplossing. Wij zorgen er voor dat het bad tijdig bij jou in huis is, zodat je alles goed voor kunt bereiden. Het bevallingsbad is van alle gemakken voorzien, zoals een zitje, een opblaasbare bodem en handvaten. Ook is een bekerhouder aanwezig, zodat een fles water binnen handbereik is.

De veiligheid van een bevallingsbad

Het klinkt misschien niet veilig om te bevallen in het water. Maar het tegendeel bewijst. Bevallen in bad is namelijk even veilig als een gewone bevalling. Verschillende onderzoeken wijzen zelfs uit dat er bij bevallen in bad niet meer problemen ontstaan dan bij andere bevallingen. Het bevallen in een bad geeft geen infectiegevaar. Je kunt namelijk een gesteriliseerde binnenhoes gebruiken en in en uit het bad gaan, wat fijn kan zijn om te blijven bewegen. Het is wel belangrijk dat het bad aan een aantal eisen voldoet, zoals bijvoorbeeld de temperatuur van het water. Deze mag niet warmer zijn dan 37,7 graden. Ook is het belangrijk om eraan te denken dat je het water maximaal 24 uur kunt gebruiken. In verband met hygiëne is het een noodzaak om het daarna te vervangen.

Daarnaast moeten jij en je baby gezond zijn. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je baby tijdens de bevalling in het bevallingsbad water binnen krijgt. Het warme water zorgt er namelijk voor dat de ademhaling van de baby tijdelijk wordt geremd. Maar dit is geen reden voor paniek! De baby krijgt namelijk nog zuurstof via de navelstreng. De verloskundige begeleidt jou tijdens het bevallen in bad. Zij zal er ook op toezien dat alles veilig en ontspannen verloopt.

Opzetten van een bevallingsbad

Het opzetten van een bevallingsbad is eenvoudig. Dit doe je namelijk in ongeveer 15 minuten. Echter wordt het aangeraden om je bevallingsbad voor week 37 van je zwangerschap te bekijken. Zo ontvang je bij het huren van een bevallingsbad bijvoorbeeld een waterslang en een koppelstuk voor op je kraan. Is deze waterslang lang genoeg? Past het koppelstuk wel op je kraan? Dit zijn zaken die je van tevoren kan checken om er zeker van te zijn dat alles werkt en je geen extra zorgen hebt tot de bevalling.

Vraag je je af hoe je een bevallingsbad leeghaalt? Ook dit is simpel. Middels een elektrisch pompje die bij het bevallingsbad wordt geleverd, pompt het het water uit het bad. Gebruiksvriendelijkheid is namelijk erg belangrijk, vooral wanneer je omgeving het tijdens en na de bevalling druk genoeg gaat hebben. Een bevallingsbad huren is daarom de juiste keuze!

Overige artikelen huren

Bij Wieg Huren kun je voor veel meer artikelen terecht dan enkel een bevallingsbad. Een baby groeit hard, waardoor het vaak gunstiger is om een wieg te huren. Als je jouw baby de eerste weken dicht bij wilt houden, is een co-sleeper huren een goede optie. Een co sleeper is een wiegje dat je aan je eigen bed zet. Dit is een veilige manier om je baby te laten slapen. Er is namelijk een veel minder groot risico op wiegendood. En doordat je baby een eigen bed heeft, met eigen beddengoed, is de kans op verstikkings- en oververhittingsgevaar ook een stuk kleiner. Daarnaast is je baby lekker dichtbij. Je hoeft niet je slaapkamer uit om te kijken of alles goed gaat, en om de baby te voeden. Wil je je baby in slaap wiegen terwijl je zelf werkt of met het huishouden bezig gaat? Dan is een schommelwieg de ideale wieg voor jou. Ook een co-sleeper kun je bij ons huren. Wij zorgen er voor dat alles tijdig geleverd wordt. Wil je een artikel een langere periode huren dan normaal? Dat is ook mogelijk bij ons. Ook kun je bij ons een CUB huren, dit is een opblaasbare baarkruk voor de bevalling van jouw kleintje.

Een bevallingsbad huren aanvragen

Wil jij ook de pijnstillende kracht van water ervaren en bevallen in een bevallingsbad? Via onze website kun je direct de huur van een bevallingsbad aanvragen. Ook voor de huur van andere artikelen kun je direct een aanvraag doen. Heb je nog vragen of kun je iets niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doe je door te bellen of een WhatsApp te sturen naar 06 – 222 904 82. Je kan natuurlijk ook altijd een e-mail sturen naar info@wieghuren.nl

Bekijk hier de huurproducten.

Kun je in je eigen bad bevallen?

Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om in je eigen bad te bevallen, maar in de meeste gevallen is toch een speciaal bevallingsbad aan te raden. Er moet namelijk genoeg ruimte rondom het bad zijn voor de verloskundige. Bovendien moet het bad diep genoeg zijn.

Hoe werkt een badbevalling?

Bij een badbevalling vindt een gedeelte van de geboorte of een gedeelte van de geboorte plaats in het bad. In de meeste gevallen vindt dit plaats in een speciaal bevalbad.

Waar huur je een bevalbad?

Je kunt op verschillende plekken een bevalbad huren. In sommige gevallen is het mogelijk om een bevalbad te huren bij je eigen verloskundige, maar in de meeste gevallen niet. Je kan via verschillende websites een bevalbad huren, zoals bij Wieg Huren.

Wat kost een bevallingsbad huren?

Het huren van een bevallingsbad is  mogelijk vanaf €174-,. Dit bevallingsbad huur je standaard voor een periode van 6 weken. De prijs voor een periode van 6 weken is standaard inclusief verzenden en retour en een bevallingspakket.