Zendingen naar België en Nederland

CUB huren

Wil jij een baarkruk huren om je bevalling op een natuurlijke en comfortabele manier te laten verlopen? Een CUB is een opblaasbare baarkruk waar aanstaande moeders op kunnen bevallen. Dat niet het enige: je kan er de gehele bevalling en ten tijde van je zwangerschap op zitten, hangen, liggen en leunen. Het voordeel van een eigen opblaasbare CUB is dat je altijd ready-to-go bent, de baarkruk is beschikbaar waar en wanneer jij hem wilt gebruiken.

Je kan de CUB baarkruk huren voor 6 weken, daarnaast kun je ook een Elle TENS of bevallingsbad  erbij huren. De opblaasbare CUB wordt standaard geleverd in week 36 van de zwangerschap.

CUB huren bij Wieg Huren

 • Duurzaam concept;
 • Persoonlijk contact;
 • Maatwerk (op tijd geleverd, je kan kiezen voor hoes en pomp of zonder);
 • Een CUB kopen is ook een mogelijkheid;
 • Goede samenwerking met leveranciers;
 • Scherp geprijsd.

Heb jij interesse in een baarkruk huren? Bij Wieg Huren kun je dit voordelig doen. Neem gerust contact op als je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen.

baarkruk huren

Wat is een opblaasbare CUB baarkruk?

CUB staat voor Comfortable Upright Birth, een verticale bevalling dus. De opblaasbare ondersteuning is zo ontworpen dat je er verschillende houdingen op kunt aannemen. Je kunt de houding kiezen die op dat moment het prettigst voor jou voelt. Het fijne aan een opblaasbare baarkruk is dat deze je stimuleert actief te blijven tijdens de bevalling en naar je lichaam te luisteren. Je partner kan je hierin ondersteunen.

Ten opzichte van een traditionele baarkruk is een opblaasbare CUB zacht en ook goed te gebruiken tijdens de weeën. Traditionele baarkrukken zijn gemaakt van hout of ander hard materiaal en ze zijn alleen geschikt voor bij de daadwerkelijke geboorte.

Meer voordelen van baarkruk huren

De CUB baarkruk geeft je een veelzijdige ondersteuning die altijd comfortabel aanvoelt. Daarnaast biedt de opblaasbare CUB een stabiele ondergrond gedurende de gehele bevalling en de geboorte van je baby. Tot slot is de CUB opblaasbaar, klein, lichtgewicht en past het in een tas. Genoeg redenen dus om een CUB baarkruk te huren bij Wieg Huren.

Wist je dat bij een verticale houding:

 • De ruimte in je bekken toeneemt met 28 - 30%?
 • Je weeën effectiever zijn?
 • Je baby 54% minder kans heeft op het ervaren van problemen en stress?
 • De geboorte vlotter verloopt?
 • Je de kans verkleint op een knip?
 • Je minder kans hebt op keizersnede?
 • Je minder behoefte hebt aan pijnbestrijding?

CUB baarkruk huren voor een natuurlijke bevalling

Door een CUB te huren bij Wieg Huren zal jouw bevalling op een prettige manier verlopen. Bedenk voor hoeveel weken je de CUB baarkruk wilt huren, 6 of 8 weken, en voeg het product toe aan je winkelwagen. Bij de bestelnotities mag je noteren op welke datum je bent uitgerekend.

Heb je nog vragen over de CUB of over een baarkruk huren? Neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag. Je kunt bellen naar 06 – 222 904 82, een info@wieghuren.nll sturen, het contactformulier invullen of een WhatsApp bericht.

Voor meer huurproducten, klik hier.

Wat is de baarkruk

Een baarkruk is een hulpmiddel bij de bevalling. De CUB baarkruk is een soort zachte stoel van plastic zonder rugleuning met aan de voorkant en in het midden een opening. De gehele bevalling kan je op de baarkruk gaan zitten, ook onder de douche, je kan de CUB gebruiken als je op bed zit of ligt voor tussen je benen. Je baby in een verticale positie ter wereld te brengen.

Wat is de beste houding om te bevallen?

Bewegen tijdens je bevalling is het beste wat je kan doen. Hurken, zitten en staan zijn goede posities omdat de zwaartekracht meewerkt. Zo duurt de bevalling ongeveer een uur korter, heb je minder pijn en ongemak, gaat het persen makkelijker en sneller en heb je meer controle over je bevalling.

Waarom niet op rug bevallen

Bevallen op je rug.
Deze liggende houding is prima als je een snelle geboorte hebt. Wanneer je last hebt van rugweeën of rugklachten, dan kan deze houding juist minder prettig zijn. Dit geldt ook voor het optillen van de benen. Als je op je rug ligt gaat je bekken minder ver open. Als jij op je rug wilt bevallen is het prima, heb je andere wensen laat het je verloskundige weten. Hou de regie over je bevalling.

Wat kost een CUB huren?

Bij Wieg Huren huur je de CUB voor een huurperiode van 6 weken. De CUB ontvang je met week 36 in huis. De CUB stuur je makkelijk weer terug naar ons met het bijgeleverde retourlabel. De prijs €62.99 is inclusief hoes voor de cub, pomp en retourlabel.