Wiegje opmaken? Wat heb je nodig.

opgemaakte-houten-co-sleeper

Wiegje opmaken? Wat heb je nodig.

Als je bij ons een wieg huurt staat deze informatie allemaal beschreven in het boekje en leveren wij altijd een goed matras erbij waar je baby heerlijk op kan slapen.

Waar moet je op letten bij een wieg of matras. Is de wieg en ook het matras heel. Sluit het matras mooi aan in de wieg? Is dit niet het geval dan is het aan te raden om de wieg te maken of een andere te kopen. Sluit het matras niet mooi aan of is deze kapot? Koop dan bij ons snel je nieuwe matras door op deze link te klikken. MATRAS

Wat heb je nodig voor het opmaken van de wieg.

1 Molton

1 Hoeslaken

1 Laken

1 Deken

1 Hydrofielluier

Je begint met de molton-hoeslaken. (Dat is het hoesje van een wat wollig stofje)

Daarna doe je daaroverheen het hoeslakentje. ( kan van katoen of jersey materiaal zijn)

Dan leg je het lakentje uitgevouwen voor je neer. Je vouwt het dekentje dubbel en legt hem met wat ruimte aan de bovenkant op het lakentje. Je vouwt het overgebleven stukje laken terug over de deken en je pakt het in zijn geheel op en legt het in de wieg.

De wieg maak je kort op. Dat wil zeggen dat de benen van je baby de spijltjes bijna moeten raken. Daar mag een ongeveer een vuist tussen zitten. Zet je de wieg in de reflux stand. Zorg er dan voor dat de baby als een kikker in de wieg komt te liggen. Zo kan hij zich wel naar boven duwen maar kan hij niet lager weg zakken en onder de deken komen.

Waar heb ik nu de hydrofielluier voor nodig. Die mag je al een driehoek vouwen en kan je onder het hoofdje van je baby leggen. Als je baby dan wat spuugt kan je er snel en makkelijk een nieuwe onder leggen.

Succes! En mocht je er niet uitkomen. De kraamzorg helpt je graag