Bijna blut door de babyuitzet!

bijna-blut-door-de-babyuitzet-anouk-en-baby

Bijna blut door de babyuitzet!

Een kinderwagen, draagzak, wipstoel, ledikant, commode, box en ga zo nog maar even door. Je wolk van een baby mag dan klein en onschuldig zijn, hij of zij heeft wel een enorme waslijst aan spullen nodig en daaraan hangt vaak een behoorlijk prijskaartje. Je huurt je de wieg en stuurt alles na gebruik weer terug.

“Ik heb écht een heleboel aangeschaft. Zo heeft mijn dochtertje Aimee maar liefst vier zitgelegenheden: een schommelstoeltje, een zitzak, een tafelstoel en een stoeltje waarin ze nu al rechtop kan zitten”, somt Anouk Wijnja uit Bolsward op. Haar dochtertje Aimee is ruim vier maanden oud en heeft zo’n beetje alles wat haar hartje begeert.

Wiegje én een box

“Aimee is mijn eerste kindje. Ik heb wel al eerdere zwangerschappen gehad, maar die liepen niet goed af. Ik heb het gevoel dat ik daardoor nog vatbaarder ben voor allemaal dingen die ouders nodig zouden moeten hebben”, zegt Anouk tegen Editie NL. “We zijn voor de bevalling verhuisd van een kleiner huis naar een ruimer huis. Eerst had ik de keus voor een wiegje of een box. En nu passen beide in mijn huis, dus heb ik zowel een wiegje als een box gekocht. Voor de visite had ik ook zo’n leuk romantisch wiegje. Nou, daar wil ze niet in. Ze heeft er twee keer in gelegen en toen was het huilen.”

Wiegendood voorkomen

Toch betaalde Anouk vervolgens nog ‘honderden euro’s’ aan een badje – ‘die gebruiken we nooit, we gaan altijd lekker samen onder de douche’ -, een luiertas, een dure babyfoon, een co-sleeper en en duur matrasje. “In een mastrasje heb ik veel geïnvesteerd dat wiegendood zou voorkomen. Maar ja, Aimee slaapt in de co-sleeper dus van dat ledikantje maakt ze nog geen gebruik.”

Lees ook:

Extra dekentje voor je baby? ‘Geen goed idee’

Een ander alternatief is je baby-uitzet tweedehands kopen via Marktplaats. Ook kersverse moeder Anouk heeft wat spulletjes via Marktplaats gekocht. “Dat scheelt wel écht in prijs. Achteraf zijn er zeker dingen waarvan ik denk: ‘dat had ik niet hoeven kopen’. Als ik alles voor een goede prijs verkoop, dan kan ik zeker haar studie betalen. Maar ja, ze is nou eenmaal mijn kleine prinsesje.”

https://www.facebook.com/rtlnieuws/posts/10160025240164852?comment_id=10160025667514852&notif_id=1577282853365741&notif_t=feedback_reaction_generic