De eerste rit met je baby in de Maxi cosi

maxi cosi

De eerste keer met je baby in de auto

Het is een dag die je nooit meer vergeet: je kindje voor de allereerste keer mee naar huis nemen! Wanneer je er voor kiest om met de auto naar huis te reizen, ben je verplicht om je baby in een goedgekeurd autostoeltje te vervoeren. Gebruik onderstaande tips voor een zorgeloos eerste ritje.

Oefenen met installeren

Het is slim om al vóór de geboorte van je baby te oefenen met het installeren van het autostoeltje in de auto. Zorg dat je de installatie onder de knie hebt zodat je na de geboorte direct zorgeloos en veilig op weg kan gaan. Heb je gekozen voor installatie met een base? Installeer de base dan tijdig in de auto, dan hoef je de autostoel er alleen nog maar op te klikken.

Locatie in de auto

De veiligste plaats om een autostoeltje te bevestigen is in het midden van de achterbank, aangezien het risico op letsel tijdens een zijdelingse aanrijding hier het kleinst is. In veel auto’s is het midden van de achterbank enigszins verhoogd, in dat geval kun je het stoeltje het beste links of rechts op de achterbank plaatsen.

Airbags

Als je ervoor kiest om het autostoeltje op de passagiersstoel voorin te plaatsen, dan dien je bij de achterwaarts gerichte stoeltjes de airbag uit te schakelen. De airbag kan gevaarlijk zijn voor je baby als hij uitklapt. Alle Maxi-Cosi baby autostoeltjes zijn achterwaarts gerichte stoeltjes, in dit geval dien je de airbag dus altijd uit te schakelen.

Draagbeugel

De draagbeugel is een belangrijk veiligheidsonderdeel van je Maxi-Cosi baby autostoeltje. Zorg er voor dat deze omhoog staat wanneer je de stoel in de auto gebruikt. In het geval van een ongeval raakt de draagbeugel de achterbank voordat de stoel de achterbank kan bereiken.

Zonnekap

Maxi-Cosi baby autostoeltjes hebben een geïntegreerde zonnekap, hiermee voorkom je op een zonnige dag dat de zon in de ogen van je pasgeboren baby prikt.