Gelukt! Belgische baby Pia krijgt peperdure behandeling dankzij sms-actie

baby-pia

Gelukt! Belgische baby Pia krijgt peperdure behandeling dankzij sms-actie

Wat een bijzonder verhaal. Dat er in korte tijd genoeg geld is opgehaald om deze schat te helpen is toch geweldig!! Ik las het nieuws pas een dag later maar wat geweldig!! En wat erg eigenlijk dat er een medicijn te koop is om je dochter te helpen maar deze is ZO duur!

De ernstig zieke baby Pia uit België krijgt de duurste behandeling ter wereld. Dat bevestigen de ouders van het negen maanden oude kind op social media. Het geld werd de afgelopen dagen ingezameld met een grootschalige sms-actie.

België was de afgelopen week in de ban van de negen maanden oude baby Pia die aan de spierziekte SMA lijdt. Door die ziekte worden de spieren aangetast, waarna patiënten vaak al op jonge leeftijd overlijden.

Kinderen die de diagnose al als baby krijgen, hebben een levensverwachting van maximaal 2 jaar. Het geneesmiddel Zolgensma zou Pia kunnen redden, maar een eenmalige behandeling kost 1,9 miljoen euro.

De afgelopen dagen kon iedereen meebetalen aan de behandeling door twee euro over te maken via een sms-bericht. Dat gebeurde op grote schaal.

Toch in België

De familie heeft contact gezocht met de artsen. Via Instagram laten de ouders van het kind weten dat Pia is goedgekeurd en klaar is voor haar injectie. Ook kan de behandeling, anders dan eerder werd gedacht, toch in België plaatsvinden.

Wij wensen Pia en haar ouders natuurlijk al het goeds!!