Wist jij het geslacht van je baby?

Geslacht van de baby

Wist jij het geslacht van je baby?

Bij onze eerste zwangerschap wilde ik dolgraag weten wat het geslacht van onze baby was. Ik zou het zo leuk vinden om een meisje te krijgen en wat een geluk, een meisje! We hebben de eerste keer alleen tegen mijn moeder verteld wat het geslacht was van de baby. Dit omdat iemand gordijnen moest maken voor de babykamer. 🙂 Veder wist niemand het.

Dat ging wel anders bij onze 2de zwangerschap. Dit keer wilden we het weer weten maar toe mocht ook iedereen het wel weten. Wat we die keer wel anders hadden gedaan was de bekendmaking voor onszelf. De eerste keer lag ik op de behandeltafel met een echo kop op mijn buik en werd mij verteld dat het een meisje was. Ik had wel van die tafel willen springen van geluk willen lachen en huilen van blijdschap, rondjes willen rennen en gewoon heel erg blij zijn. Alleen dat ging niet zo goed omdat ik op de tafel lag met gel en een echo kop op mijn buik. Daarom wilde we het de 2de keer anders.

Het geslacht schreef ze op een kaartje.

De verloskundige had het geslacht dit keer op een kaartje geschreven die in een envelop ging en we gingen na de 20 weken echo samen wat drinken in de stad. Daar hebben we de envelop geopend. Wij waren gefocust op de woorden jongen en meisje. Maar op het kaartje stond dochter. Het heeft even geduurd voor het woord, dochter bij ons binnen kwam.Dochter. Een meisje dus!  Op dat moment konden we samen lachen elkaar omhelzen en vooral heel erg blij zijn!! Na de thee en de koffie hebben we wat leuke roze dingen gekocht en hebben we het langzaam verteld aan andere. We mogen weer een meisje krijgen!

Ons gezin was nog niet compleet.

Dit vonden wij zelf wel maar toch kregen we een 3de kindje. Ik wist op dat moment gelijk dat ik het geslacht van ons 2de wondertje niet wilde weten. Mijn man daar in tegen wel. Met de 20 weken echo werd het geslacht van de baby weer op een papiertje geschreven en mijn man alleen heeft dat papiertje gelezen. Ik niet! En hij en ik hebben het vol gehouden tot de geboorte. We hadden het kamertje in een groene kleur en een geboortekaartje uitgezocht die voor een jongen en meisje konden.

Oja. Er was nog 1 iemand die het geslacht wist.

Er was nog 1 iemand die het geslacht wel wist. Elly. De eigenaresse van BasisBabybox.nl  Basis Baby Box is net als Wieg Huren vaak te vinden op beurzen en op een beursdag heb ik dan ook setjes kleertjes uitgekozen voor een jongen en voor een meisje. Voor de jongen iets meer setjes kleren dan een meisje omdat we nog best veel meisjes kleren hadden liggen. Mijn man is rond de 36e week van de zwangerschap naar Elly toe gereden en heeft daar een doos opgehaald waar de juiste kleertjes voor onze baby in zaten. Elly had ze al gewassen en gestreken voor ons. De doos lag in de auto en is meegenomen naar het ziekenhuis zodat de baby gelijk de kleertjes aan kon.

Ik was helemaal niet bezig met het geslacht.

Ook toen de baby eenmaal op mijn buik lag was ik er niet mee bezig. De verpleegkundige zei tegen mij: Weet je het geslacht al? Met wat voel en kijk werk kon ik zien dat we een 3 de dochter hadden gekregen. Onze Chloé Carmen. De kleertjes zaten in de doos en werden getoond en later aangetrokken bij haar. Als we een jongen hadden gekregen zou hij Sep geheten hebben.