Hoe breed is een co sleeper.

Hoe breed is een co sleeper

Hoe breed is een co sleeper?

Er zijn erg veel verschillende soorten co sleepers te koop en te huur. Elke merk heeft weer zijn eigen maten en hoogtes voor een co sleeper. Het internet staat vol met wiegen en co sleepers en ik kan mij voorstellen dat het je soms even duizeld. Het roept wellicht ook vragen bij je op. Hoe breed is deze wieg? Past deze wel in onze slaapkamer?  Hoe lang kan mijn baby dan in de wieg? Welk beddengoed moet ik gebruiken op deze co sleeper. Wat is nu de beste wieg? Waar moet ik op letten voor de veiligheid?

Maten van het matras van de co sleeper.

De co sleepers hebben allemaal een matrasje en dit matrasje heeft een maat. De meeste co sleepers hebben een matrasje van 40 x 90 cm of 50 x 90 cm. Het matras in de wieg is dus maximaal 50 cm breed. Om het matras heen heb je dan nog houtwerkt of wat stof. Reken met 55 cm breed dan zit je goed.

40 x 90 cm. Dan is de breedte 40 cm en de lengte van het matras 90 cm

50 x 90 cm. Dan is de breedte 50 cm en de lengte van het matras 90 cm

Op de afbeelding zie je de Cozee Tutti Bambini met een matrasje erin van 50 x 90 cm. De meeste co sleepers van stof hebben deze maat matras in de co sleeper liggen.

Hoe breed is een co sleeper

Op de afbeelding zie je een houten co sleeper met een matrasje erin van 40 x 90 cm. De meeste houten co sleepers hebben deze maat in  de wieg.

Hoe breed is een co sleeper

Past de wieg in onze slaapkamer?

Is je slaapkamer niet zo groot en heb je moeite met de ruimte van je slaapkamer om er een co sleeper in de krijgen. Waar een wil is is een weg.  De meeste mensen hebben het bed midden in de slaapkamer staan om zo linksom en rechtsom in bed te stappen. Misschien moet je nu even je bed opschuiven en moet je partner iets meer moeite doen om in bed te komen.  Lukt het misschien om een nachtkastje of een ander kastje te verplaatsen. Onze slaapkamer is ook niet groot en ook wij hebben ons bed opgeschoven richting de gordijnen. Mijn man lag soms met de voeten in de gordijnen. Vond hij dit fijn? Nee, vast niet maar ik wilde wel dat de wieg zou passen en dan moet je soms even creatief zijn. Past het nu echt, echt, echt niet? Dan kun je nog kijken naar een Leander hangwieg.

Vragen over een co sleeper of wieg?

Heb je vragen over het gebruik van een wieg, de afmetingen van een wieg of anders en kom je er zelf niet uit. Bel of app ons gerust even. Klik op contact voor onze gegevens.

Liefs Susanne