Oud&Nieuw

klok oud en nieuw

Oud&Nieuw

Waar vier je dit jaar Oud & Nieuw?

Als moeder ben ik met Oud&Nieuw nergens anders meer geweest dan thuis na de geboorte van Noa. Noa is 31 december jarig. Na haar verjaardag bleven we dan ook lekker thuis met een aantal vrienden en familie. Dit jaar zal het anders zijn en zullen we alleen met het gezin Oud&Nieuw vieren i.v.m Corona. Als je thuis blijft met je kleintje is dat ook net zo handig. Je hebt al je spullen bij de hand die je nodig hebt en je baby ligt lekker in zijn eigen bedje en ook hoef je aan de tijden en manier van naar bed brengen niks te veranderen.

Ga je elders Oud&Nieuw vieren dan doe je er goed aan om je wieg of campingbedje mee te nemen om daar je kleintje in te laten slapen. Neem ook vooral producten en spullen mee waar je thuis ook het bedritueel mee doet. Blijven jullie allemaal logeren of gaan jullie na 12 uur weer naar huis. Je baby zal waarschijnlijk in de auto lekker verder slapen. Eén ding mag je niet vergeten. De babyfoon.

Babyfoon

Werk je normaal ook met een babyfoon dat weet je precies hoe deze werkt en zul je de babyfoon tijdens de avond en jaarwisseling goed in de gaten houden. Als je baby wakker wordt van het vuurwerk dan kun je er snel heen om te reageren. Rond de jaarwisseling, 00.00 uur ging ik altijd wel naar boven om op de overloop te luisteren. Het was geen doen om door de babyfoon heen het vuurwerk en een huilende baby te onderscheiden. De gillende keukemeiden zijn in het gehoor hetzelfde als huilende baby’s. Als één van onze kinderen wakker werd van het vuurwerk dan bleef ik ook wel boven of beneden met ze. De baby mee naar buiten nemen heb ik niet gedaan. Te veel prikkels om later weer in slaap te komen.

Maak jij je baby rond 12 uur wakker?

Onze kinderen hebben eigelijk altijd wel doorgeslapen of ze werden wakker als het vuurwerk stopte rond 00.45 uur. Dan was het blijkbaar opeens te stil. Kleintjes hebben geen idee van Oud & Nieuw en hebben meer baad bij het houden van een ritme en regelmaat. Wij als volwassen blijven wakker om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. Een baby heeft echt geen idee van dit gebeuren. Laat ze lekker slapen en als ze toch wakker worden dan mee naar beneden nemen.

oud en nieuw

Champagne.

Jah! Om 00.00 de fles laten knallen en proosten op een goed en gezond 2022! Zeker is dat een idee om te doen maar als je borstvoeding geeft en je hebt % alcohol in je champagne dan is het aan te raden om na het drinken twee à drie uur te wachten met live voeden. Dan is de alcohol weer volledig uit je bloed en je melk verdwenen. Zorg er voor de zekerheid voor dat je afgekolfde moedermelk in de vriezer hebt liggen.

Wij wensen jullie veel gezelligheid!

klok oud en nieuw