Wanneer heeft mijn baby het koud?

baby wiegje huren

Wanneer heeft mijn baby het koud?

HOE WEET JE OF JE BABY HET TE WARM OF TE KOUD HEEFT?

Nu het weer kouder is, kun je soms geneigd zijn om je baby (te) warm aan te kleden wanneer het bedtijd is. Want je wilt natuurlijk niet dat hij het te koud heeft.

Maar wist je dat veel ouders hun baby juist te warm aankleden.🤭
De kamer is koud dus je zet al snel de verwarming aan. De kamer temperatuur is dan al snel 20 graden. Dan komt de dikke slaapzak en een romper en een pyjama. Soms nog een dekentje. Je kunt je voorstellen dat je baby het na een tijd erg warm gaat krijgen. Dit is niet fijn voor je baby en het kan zijn dat je baby hierdoor slechter gaat slapen.

Waar kun je dan op letten?

❄️ Je mag gerust de verwarming aanzetten voor je baby gaat slapen, maar zet deze uit (of zachter) als bedtijd begint. De lucht kan ook erg droog worden op de kamer als de verwarming te hoog staat.

De ‘perfecte’ kamertemperatuur ligt rond de 18-19 graden.

❄️ Voel regelmatig aan het nekje van je baby. Als deze klam is dan heeft je baby het te warm. Is het nekje koud dan mag je baby nog een extra laagje aan.
❗️Het is heel normaal dat de handjes en voetjes koud zijn. Dit betekent niet dat je baby het te koud heeft.

❄️ Werk met laagjes. Dan is het makkelijker om iets extra’s aan te doen of uit te doen. Bij jonge baby’s wil je oppassen met dekens. Zorg dat je baby altijd veilig in het bedje ligt zonder losse dekens.

Tekst: Thenewsleepsoach