Merel is alweer over de helft

zwanger en bloggen

Merel is alweer over de helft

22 weken zwanger

Yes, ik ben 22 weken zwanger. Begin april heb ik de 20 weken echo gehad en die was helemaal goed. Ons guppie lag lekker te bewegen, maar was goed in beeld te krijgen. Tijdens de controle van het geslachtsorgaan (dat is toch hetgeen ze controleren???) hebben wij allebei onze ogen dicht gedaan. Want dit keer houden we, net als bij de zwangerschap van Tijn*, het geslacht een verrassing voor onze omgeving én onszelf. Tijdens de zwangerschappen van Else en Hidde wisten we het wel maar hebben we het alleen onze ouders en een enkele vriend(in) verteld. Ik ben wel ontzettend benieuwd. Heb niet, zoals bij Hidde, een mega sterk voorgevoel. Dus het is echt een verrassing straks.

Bewust zwanger zijn?

Maar jeetje wat gaat de tijd snel. Zeker als je al twee kindjes thuis hebt rondlopen. Het klopt wat iedereen zegt: Je hebt het eigenlijk te druk om bewust zwanger te zijn. Zeker als je werkt, een huishouden draaiende wilt houden en ook nog iets van tijd voor jezelf wilt hebben. Haha. De bewust-zwanger-zijn momentjes plan ik in. Bijvoorbeeld in de vorm van een zwangerschapsmassage die ik voor mijn verjaardag had gekregen. En wekelijks op donderdagavond door weer aan zwangerschapsyoga te doen. Enerzijds om me (weer) voor te bereiden en anderzijds ter ontspanning. Daarnaast is het ook fijn om alle theorie rondom de bevalling weer even op te halen. Want hoe zat het ook alweer met die drie fases waar je doorheen gaat…

Begin deze week had ik ook de tweede centering pregnancy bijeenkomst van mijn verloskundigen praktijk. Ik heb een medische zwangerschap in verband met verhoogd risico en ben onder controle in het ziekenhuis bij een gynaecoloog. Maar mijn verloskundige gaf tijdens de intake aan dat ik, als ik het leuk zou vinden, deel kon nemen aan de groepscontroles van de praktijk. Zo heb ik ook wat gezellige controles en contact met andere moeders. Ik heb nu dus twee bijeenkomsten gehad en die vond ik erg gezellig. Er zijn twee moeders bij die twee keer eerder zwanger zijn geweest, de andere vier moeders zijn voor de eerste keer zwanger. Een leuke gemengde groep daardoor. We hebben ook direct een app groep aangemaakt om contact te kunnen blijven houden. Nu heb ik over vier weken pas weer een bijeenkomst en daarna zijn ze om de twee weken. Wel grappig om tijdens mijn vierde zwangerschap toch weer zo’n nieuwe ervaring te hebben.

Stiekem vind ik het leuk om zwanger te zijn.

Verder gaat het eigenlijk, knock on wood, gewoon prima met me. Ik heb nauwelijks bekkenklachten, geen bloedverlies of duidelijk last van mijn cerclage, en nu ik Guppie regelmatig voel bewegen is het mentaal ook een stuk beter te doen. Dat laatste heeft wel lang geduurd hoor. Omdat mijn placenta weer voor ligt voelde ik lange tijd niet echt bewust beweging. Terwijl iedereen om me heen begon te zeggen “O je bent nu zoveel weken, je zult die kleine wel voelen.” Dat maakte me toch onzeker. Gelukkig is dat nu dus minder. Stiekem vind ik het zelfs wel leuk om zwanger te zijn op dit moment. Dat durf ik bijna niet hardop te zeggen (of te typen). Ben ik even blij dat augustus nog best ver weg lijkt!!

Bij deze blog kun je twee foto’s zien van een shoot die we in maart hebben gehad met Gea van Blooming Pictures. Bij een magnoliaboom, omdat de magnolia me altijd herinnert aan Tijn. Wat een leuke foto’s hè! Kunnen jullie meteen zien hoe schattig Else en Hidde met mijn zwangerschap omgaan.

Hopelijk heb ik volgende week weer meer interessants te melden. Verzoekjes mogen natuurlijk altijd ingestuurd worden 😉

Tot snel, liefs Merel

merel zwanger blog