De voordelen van je baby dicht bij je bed

Bednest

De voordelen van je baby dicht bij je bed

Wanneer je eenmaal weet dat je in verwachting bent, ga je aan de slag met de aanschaf van allerlei artikelen. Kleding, allerlei verzorgingsproducten, en allerlei producten voor de kamer van de kleine. Denk hierbij aan een commode, kledingkast, comfortabele stoel, gordijnen, en natuurlijk het bedje waarin je kindje slaapt. Als je baby eenmaal geboren is, wil je waarschijnlijk niets liever dan dat je kindje altijd dicht bij je is. Het wordt afgeraden om met je kindje in een bed te slapen, maar juist aangeraden om dicht in de buurt van je kindje te slapen. Maar wat zijn de voordelen van je baby dicht bij je bed?

Waarom baby op je slaapkamer?

Uiteraard wil je graag dat je baby goed slaapt. Maar kan je baby dan beter in zijn of haar eigen kamertje slapen, of dicht bij jou? Samen slapen met je baby is heel erg belangrijk voor de hechting en wordt ook wel co-sleeping genoemd. Een pasgeboren baby heeft namelijk behoefte aan warmte, nabijheid van zijn of haar ouders en huid-op-huid-contact. En dat is niet zo vreemd, want je baby heeft 9 maanden lang veilig en warm in je buik gezeten. Die hechting heeft weer een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen. En niet alleen op de cognitieve ontwikkeling, maar ook op de emotionele en sociale ontwikkeling. Wist je bovendien dat je melkproductie beter op gang komt wanneer je dicht bij je baby slaapt, en samen slapen de kans op wiegendood verkleint?

Bednest

Voordelen van co-sleeping

Een baby dicht bij je bed brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Draagt bij aan de hechting
  • Verkleint de kans op wiegendood
  • De baby valt gemakkelijker in slaap
  • Je hoeft niet uit bed voor het geven van borstvoeding
  • Je baby huilt minder snel
  • Sneller herstel na de bevalling
  • Draagt bij aan de regulering van de ademhaling en hartslag van je baby

In een co-sleeper of ledikant

Samen slapen met je baby wordt ook wel co-sleeping genoemd en kan je op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om met je kindje in bed te slapen, maar dit brengt vele risico’s met zich mee. Om die reden raden we aan om niet met je kindje in bed te slapen, maar dicht bij je kindje. Om dicht bij je baby te slapen heb je een bedje nodig dat bij jullie op de slaapkamer past. Hiervoor heb je een co-sleeper, ledikant of wiegje nodig. Co-sleeping is met een wiegje met een wiegje of co-sleeper makkelijker te realiseren dan met een ledikant, aangezien een ledikant meer ruimte inneemt. Bovendien biedt een wieg of co-sleeper wieg je baby ook meer geborgenheid. Een ledikant is immers nog zo groot voor je newborn, dat is je kindje niet gewend. Je kindje zat immers ook heel geboren in je buik, en dat 9 maanden lang.

Wieg of co-sleeper huren

Wil je geen wieg of co-sleeper kopen, omdat je dit zonde vindt aangezien je deze maar tijdelijk gebruik? Dat is geen gek idee, want een goede co-sleeper kan best prijzig zijn. In ons assortiment vind je vele co-sleepers en aanschuifwiegjes die je kunt huren, waaronder een co-sleeper van hout. Het fijne aan de co-sleepers uit ons assortiment is, dat de deze allemaal aan de Europese veiligheidsnorm voldoen. Hoe lang je de co-sleeper huurt, bepaal je zelf. Wist je dat het mogelijk is om er een nieuw matras bij te ontvangen en het NUNKI laken van Fedde&Kees er bij te bestellen? Bekijk de mogelijkheden op de website.

Meer weten over slapen met je baby dicht bij je?

Heb je vragen over samen slapen of heb je andere vragen? Schroom dan niet om te mailen naar info@wieghuren.nl of via WhatsApp 06-22290482