Preventief testen op streptokokken B! Teken de petitie

Hoe verwerk je het verlies van een kindje

Preventief testen op streptokokken B! Teken de petitie

Preventief testen op streptokokken B!

Teken hier de petitie voor Lisanne 

7 juni 2020 is ons 1e kindje plotseling overleden in mijn buik met precies 41 weken zwangerschap. De volgende dag, 8 juni, is Nino geboren. Altijd waren alle onderzoeken goed, en Nino en ik maakten het altijd goed. 3 weken later kregen wij uit de onderzoeken van de navelstreng, te horen dat er een zeldzame vorm van streptokokken B gevonden was. 1 op de 5 zwangere vrouwen is draagster van GBS (streptokokken B groep) maar die krijgen dan klachten, zoals koorts tijdens de bevalling, langdurig (72uur) gebroken vliezen, blaasontsteking, maar dat was bij mij allemaal niet het geval en dat maakt het zo ontzettend zeldzaam, omdat onze Nino hier aan is overleden.
 
Terwijl dit probleem zo makkelijk onderzocht kan worden, door standaard elke vrouw met 35 weken zwangerschap te testen op GBS, maar in Nederland vinden ze dit te duur om te doen, terwijl in België wel elke vrouw standaard hierop getest word met 35 weken zwangerschap! Nu zijn er zoveel vragen, wat als???? Wat als er hier standaard op onderzocht werd, had de dood van ons kindje dan voorkomen kunnen zijn? Helaas zullen wij dit antwoord nooit weten. Wat wij wel weten, is dat wij geen enkele ouder dit vreselijke verdriet en pijn toewensen, en daarom pleit ik ervoor dat er hoop ik in de toekomst standaard op gecontroleerd gaat worden!

Teken de petitie en help Lisanne in haar strijd

Willen jullie helpen, deze petitie kan zoveel verdriet voorkomen, aub help @Lisannenino en vele andere mama’s met een test die in veel landen al standaard is.