Duurzaam zwanger.

Wieg Huren

Duurzaam zwanger.

Duurzaam zwanger.

Je kan het wel van de daken schreeuwen! Je bent zwanger!! Er breekt nu een mooie maar ook een spannende tijd aan. Als dit je eerste zwangerschap is is alles nieuw voor je. Je stapt een hele nieuwe wereld in van babyspullen. Wat heb je nu eigelijk allemaal nodig en wat niet. Kijk eens goed naar je babyuitzet en vraag jezelf eens af ” heb je echt alles nodig”. Vraag vriendinnen eens of ze gelijk een draagzak hebben gekocht of hebben zij dit later gedaan en met behulp van een draagconsulent om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt. Koop jij een hele nieuwe babykamer of bekijk je eens een 2e hands website. Natuurlijk wil je een geweldige babykamer met een kledingkast een fijne ruime commode voor de misschien wel wasbare luiers. Wasbare luiers zijn ook duurzaam. Wellicht leuk om eens naar te kijken. Persoonlijk heb ik deze niet gebruikt omdat het nog niet zo op de markt was 7 jaar geleden. 🙂 Bekijk ook de baby kleertjes eens. Hierin kun je ook voor natuurlijke matrialen gaan denk aan wol.

Kun je tijdens je bevalling ook een duurzame keuze maken?

Laten we het houden op het kraampakket en dan is het antwoord, Jah. Het kraampakket van Dalalou is dan een mooi pakket die je kan bestellen. Het klopt dat je vanuit je zorgverzekering een gratis kraampakket krijgt maar als je liever voor een natuurlijk pakket gaat zal ik zeker deze aanraden. Natuurlijk kraamzorg ook dat is er. Weet jij al waar je je gaat inschrijven? Bij welke kraamzorgorganisatie voel jij je fijn. Je weet dat je vrij bent om te kiezen bij welke kraamzorgorganisatie je aanmeld?

Wieg Huren denkt aan het milieu.

Nu ga ik toch echt even onze wiegen aantippen in kader van de duurzaamheid. Een wieg heb je in tegenstelling tot je ledikant niet zo’n lange periode nodig. Maximaal 6 maanden. Laten we nu met elkaar zorgen voor een mooie aarde en geef de wieg weer door. Wij zullen op een duurzame manier ook weer zorgen dat de wieg schoon en fris naar een volgende klant gaat. Denken aan het milieu doen we bij Wieg Huren. Zo gebruiken wij de dozen vaker dan één keer. Oude matrasjes gaan naar een Dierenasiel in onze buurt. Oude lakens en dekens gaan ook naar het Dierenasiel en zelfs de gebruikte waterslangen van het bevallingsbad gebruiken wij of buurtbewoners om de tuin mee te sproeien. Waar kan brengen wij de bestellingen met de fiets naar het postkantoor om zo de uitstoot van de diesel te verminderen.

Wat doe jij om milieubewust zwanger te zijn?

Wil je hier graag je ideeen en mening over geven. Stuur ons gerust een mailtje, info@wieghuren.nl en schrijf er een blog over.