Top 10 voordelen van een baarkruk bij de bevalling

Baarkruk cub huren

Wat is een baarkruk?

Een baarkruk is een hulpmiddel dat tijdens de bevalling wordt gebruikt om de vrouw in een halfzittende of hurkende positie te ondersteunen. Het gebruik van een baarkruk kan verschillende voordelen bieden tijdens de bevalling. Hier zijn de

“Top 10 voordelen van het gebruik van een baarkruk bij de bevalling”

baarkruk huren

  1. Vermindert de druk op de rug. Het gebruik van een baarkruk kan de druk op de onderrug verminderen, waardoor de pijn tijdens de bevalling kan worden verlicht.
  2. Bevordert de natuurlijke houding. De halfzittende of hurkende positie die mogelijk is met een baarkruk is een meer natuurlijke en comfortabele houding voor veel vrouwen tijdens de bevalling.
  3. Verbeterde bekkenopening. Het hurken op een baarkruk kan helpen om het bekken wijder te openen, waardoor de baby gemakkelijker kan passeren.
  4. Betere controle en kracht. Vrouwen hebben vaak meer controle over hun lichaam en kunnen actiever deelnemen aan de bevalling wanneer ze op een baarkruk zitten.
  5. Verhoogt de effectiviteit van persen. De zwaartekracht helpt bij het persen als je op een baarkruk zit, wat kan resulteren in efficiëntere weeën.
  6. Verhoogde comfort. De halfzittende of hurkende positie kan comfortabeler zijn dan liggen op een bed, vooral tijdens langdurige bevallingen.
  7. Vermindert de kans op inscheuren of knip. Sommige onderzoeken suggereren dat vrouwen die op een baarkruk bevallen, minder kans hebben op een episiotomie (het inscheuren of knip) dan vrouwen die in bed liggen.
  8. Verbeterde bloedtoevoer naar de baarmoeder. De houding op een baarkruk kan de bloedtoevoer naar de baarmoeder verbeteren, wat de zuurstoftoevoer naar de baby kan bevorderen.
  9. Verhoogt het gevoel van controle. Het gebruik van een baarkruk kan vrouwen het gevoel geven dat ze actiever deelnemen aan hun bevalling en meer controle hebben over hun positie en bewegingen.
  10. Vermindert de behoefte aan interventies. Omdat het gebruik van een baarkruk de natuurlijke bevallingshouding ondersteunt, kan dit de behoefte aan medische interventies zoals pijnbestrijding en vacuümpompen verminderen.

 

baarkurk huren bij wieg huren

Verschillende soorten baarkukken

Je hebt de houten baarkruk. Hier kan je alleen op als je baby geboren gaat worden. Hier kun je geen uren achter elkaar op de weeën opvangen dan krijg je zere billen. Je hebt de CUB die hebben wij in ons assortiment. Hier kun je eigenlijk alles mee doen en ook de hele bevalling door op zitten en hangen. Sinds dit jaar is er ook een nieuw soort op de markt. Deze baarkrukken geven aan dat je daar op kan bevallen maar dit is haast niet mogelijk en verloskundige geven aan dat dit niet kan.

Als je overweegt om een baarkruk te huren of te kopen dan kan dat bij ons. Heb je vragen laat het ons dan even weten. Info@wieghuren.nl of bel even 06-22290482

Klik hier