Zomerperiode levering 1 a 3 werkdagen

Waarom heb ik een wieg nodig voor mijn baby?

Het gebruik van een wieg brengt veel voordelen met zich mee.

Even praktisch: Een wiegje is wel makkelijk om je baby in het begin lekker dichtbij je te houden. Het is namelijk licht, compact en daarom makkelijk verplaatsbaar. Ideaal dus om naast het ouderlijk bed te zetten. Het verschil met een ledikant is dat je een ledikant groot is en vaak zwaar. Deze verplaats je niet makkelijk in de ruimte. Een ledikant gebruikt zet je op de babykamer en een wieg bij jou op de slaapkamer. Een wieg is kleiner dan een ledikant dus veel ruimte heeft de wieg niet nodig. Misschien moet je even een nachtkastje aan de kant zetten of je bed een stukje opschuiven.

Geborgenheid in de wieg

Een wie is een stuk compacter en biedt daarom je baby meer geborgenheid. Je zult begrijpen dat de baby in je buik ook niet al te veel ruimte had, toch was het 9 maand lang het huisje van je baby. Je baby voelde zich daar veilig en geborgen. Een klein bedje voelt daarom ook vaak fijner aan voor een baby. Voor baby’s zijn wiegen vaak comfortabeler en een stuk vertrouwder dan een ledikant. Dit omdat een ledikant in verhouding veel groter is.

Veiligheid

In een wieg heeft je baby dus een stuk minder ruimte, je baby heeft dus ook een stuk minder ruimte om te rollen en minder ruimte om vast komen te zitten tussen het beddengoed. Er is dus minder kans op een verstikking. Let op: op het moment dat je baby echt begint met rollen is het wel een pre om over te stappen op het ledikant.

Hechting

Een wiegje kun je dus overal neerzetten waar je wilt. Ga je voor een moseswiegje dan verplaats je die heel makkelijk waar jij ook gaat. Bij een co-sleeper staat de wieg naast je. Natuurlijk wil je je baby veel bij hebben, daar is niets mis mee! Veel ouders slapen vooral in het begin, graag met de baby op de kamer. Dit kan zijn uit praktische bewegingen, maar ook met betrekking op de hechting. Als je baby zoveel mogelijk bij je in de buurt is, is dat natuurlijk erg goed voor de hechting tussen baby en ouder(s).

Er zijn veel verschillende soorten wiegen.

Er zijn wiegen die je aan 1 kant open tegen je eigen bed kan zetten en er zijn schommel wiegen of gewoon de standaard wiegjes. Er is vast een wieg te vinden die past bij je wensen en ideeën.

Welke voordelen heeft het nog meer.

Verkleind de kans op wiegendood. Omdat je in de buurt bent van je baby kun je sneller reageren op de baby. Ook je baby merkt dat je in de buurt bent.

Praktisch. Een wieg is kleiner dan een ledikant en past daarom prima op de slaapkamer.

Stimuleert en vereenvoudigt het geven van borstvoeding. Wil je borstvoeding geven dan is je baby dicht bij je hebben al 1 ding die je zou moeten doen voor het slagen van het geven van borstvoeding.

Je leert je baby sneller kennen. Ook je baby kan doormiddel van geluid jou duidelijk maken dat er wat aan de hand is. Luister en kijk maar eens goed naar je baby. Je leert de verschillende klanken herkennen. Wist je dat er zelfs een kreuntje is voor een plas en een poepje. Sommige ouders herkennen die zelfs.

Je baby houdt zich goed op temperatuur en groeit daarom beter. Een wieg is kleiner en blijft daarom langer warm ook blijft je baby beter op tempratuur.  De eerste twee weken mag je geen aerosleep gebruiken.

Comfortabeler: De baarmoeder was ook niet groot.

Stimuleert de ademhaling van de baby, hechting tussen jouw en je baby.

Goed en beter herstel voor jouw als net bevallen moeder.

Je kan snel reageren als je baby zich verslikt of moet spugen.

Het stelt je gerust en geeft je baby een veilig gevoel.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat samen slapen de band versterkt tussen jouw en je baby en helpt het je baby om zelfverzekerder en sociaal op te groeien.

Heeft het gebruik van een wieg ook nadelen?

Helaas is een wieg maar voor 3 a 6 maanden. Als je baby gaat draaien stap je over op het ledikantje en daarom is een wieg huren ook zo fijn.

waarom ouders huren

BednestGoed slapen is heel belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je baby. Tegelijkertijd is dit voor veel ouders een bron van zorgen, want hoe laat je je baby veilig achter in bed?

Bij ons huur je alleen veilige wiegjes en de kraamzorg die bij je komt werken zal je echt goed op weg helpen. Een kraamverzorgster zal je leren hoe je veilig je bed opmaakt en veilig gebruik maakt van kruiken.

 

Waarom aanstaande ouders een wieg huren?

 • Je met huren onder de koop prijs blijft. Alles zit erbij.
 • Je dacht dat je baby wel op zijn haar eigen kamer zou slapen.
 • Je na de bevalling complicaties hebt.
 • De wieg van je vriendin mag lenen alleen heeft zij hem nog even nodig.
 • Geen ruimte hebt om de wieg op te bergen.
 • Je borstvoeding wilt gaan geven.
 • Je er niet aan moet denken om je baby gelijk alleen te laten liggen.
 • Je niet meer dacht aan gezinsuitbreiding en alles had weggedaan.
 • Je al een wieg hebt ( familiewieg ) maar dat een co sleeper wel iets fijner is.
 • Je denkt aan het milieu. Als je een wieg bij ons huurt hoeven er minder wiegen gemaakt te worden en dat helpt weer mee aan een duurzame en betere wereld.
 • Je niet genoeg budget hebt voor een nieuwe.
 • Je baby toch erg licht is van gewicht en het ledikant te groot is.
 • Je baby ziek is geworden en hem of haar dicht bij je wilt hebben slapen.
 • Je al veel spullen moet kopen en aanschaffen is iets lenen of huren is niet z’n slecht idee.