Wat is de beste slaaphouding voor je baby

Houten co sleeper extra hoog

De veiligste manier om je baby te laten slapen is op zijn rug.

Leg je baby vanaf dag één op zijn rug te slapen in de wieg. Niet op zijn zij en ook niet op zijn buik in de wieg. De veiligste manier om te slapen voor je baby is op zijn rug.

Maar waarom: Als je baby op zijn rug ligt te slapen kan hij vrij ademen. Als je je baby op zijn zij te slapen legt kan hij naar een paar weken al naar zijn buik rollen. Leg je baby ook niet op zijn buik in de wieg. Het kan zijn dan hij zijn hoofdje niet goed kan draaien en met het gezicht in het matras komt te liggen.

Hoera houding

5 TIPS voor een veilige wieg omgeving

  • Gebruik in je wieg een goed stevig en passend matrasje.
  • Laat geen grote knuffels of andere lossen dingen in de wieg liggen.
  • Denk aan het snoertje van je babyfoon. Je baby moet deze niet te pakken krijgen.
  • Gebruik geen kussen in de wieg
  • Gebruik geen dekbed in de wieg of co sleeper

Hoera-Houding

De HOERA houding is een fijne houding voor je babytje. Het oogt super lief en weet als je baby zo ligt dat hij helemaal ontspannen is. Maar die handjes worden dan zo koud! Ja, dat is enorm naar om te voelen maar je baby heeft er zelf geen last van. Het bloedvatenstelsel van je baby is nog niet helemaal volgroeid. De bloeddoorstroming is nog niet helemaal op orde. Het bloed zal eerst naar de organen gaan van je baby en dan naar de rest van het lichaampje.  De handjes van je newborn kunnen hierdoor koud aanvoelen.

Hoer houding

Koude handjes in de wieg

Je kan je baby wandjes/handschoentjes aantrekken. Of dit gaat werken voor je baby zou je moeten uitproberen. De wandjes helpen wel gelijk om te voorkomen dat je baby zichzelf kan krabben in het gezichtje met de nagels.

Nagels knippen bij je baby?

Nagels knippen bij je baby? NEE, doe dit niet. Vijl je nagels van je baby of knabbel ze af.

Gebruik bij voorkeur een kartonnen vijltje. Pak één vinger van je baby en duw de achterkant van de vingertop iets naar beneden. Op deze manier komt de nagel mooi vrij te liggen om te vijlen. De nagels van je baby zijn nog erg kwetsbaar en zacht.

Ben je zelf heel goed in nagelbijten, dan heb je geluk! Je hebt nu 10 paar vingers extra om te knabbelen. Doe dit wel zachtjes en voorzichtig!

Wil je meer weten over een veilige wieg of co sleeper? Stel ons gerust je vraag. Dit kan door te mailen naar info@wieghuren.nl of door de Whatsapp knop te gebruiken rechts in beeld.