Hoe kan een baarkruk helpen bij een natuurlijk bevalling

baarkruk kopen Wieg Huren

Bevallen op een natuurlijke manier

Je bent zwanger en je wilt graag op een natuurlijke manier bevallen. Ik wil je graag meer vertellen over het gebruik van een baarkruk.

Wat is een baarkruk

Een baarkruk is een hulpmiddel die gebruikt wordt tijdens je bevalling. Er zijn 2 verschillende soorten. Je hebt de baarkruk van hout. Deze is echt gemaakt voor de laatste fase van je bevalling, de persfase, de uitdrijving van je baby of wel de echt geboorte. De CUB, onze baarkruk is gemaakt van zacht materiaal wat doet denken aan een poef of yoga bal. De CUB is een meermaals bekroond omdat het alle voordelen van mobiliteit, comfort en de rechtopstaande positie bij de bevalling en geboorte biedt. Op de baarkruk kun je knielen, hurken en voorover leunen.

De voordelen van een baarkruk bij je bevalling

Als je graag op een natuurlijke manier wilt bevallen wil je zo min mogelijk tot geen ingrepen van buitenaf. Je wilt dat je lichaam het op haar eigen manier doet. Je hebt je ingelezen over de fases van een bevalling en een zwangerschap cursus gedaan waarin je hebt geleerd hoe om te gaan met de bevallingspijn.

  • Laat de zwaartekracht je helpen. Een fles mayonaise knijp je ook leeg op de kop en niet liggend. Door te staan een gehurkte positie in te nemen of door te zitten help je je baby naar beneden te komen.
  • Ruimte in je bekken. In een gehurkte positie is er meer ruimte in het bekken. Je staartbeentje geeft nu alle ruimte en drukt niet naar binnen wat wel gebeurt met een liggende positie
  • Het risico op scheuren is veel minder omdat er geen spanning op komt te staan. Je wilt graag een natuurlijke bevalling maar niet met een ruptuur de O.K in moeten.

Voordelen van een baarkruk bij een natuurlijke bevalling

Loop, dans, beweeg en verander van positie tijdens je bevalling om een succesvolle vaginale bevalling te bevorderen. Dit gaat jou echt helpen om makkelijker door de bevalling heen te gaan. Een bevalling is intens maar verander van verschillende posities en help jouw lichaam en je bekken om te ontspannen. Neem gerust een douche en neem de baarkruk mee onder de douche om even uit te rusten. De CUB-stoel is ook uitstekend te gebruiken tijdens het duwen/persen. Neem de baarkruk mee naar het ziekenhuis als je daar wilt bevallen. Ook in het ziekenhuis kan je op een natuurlijke manier bevallen.

Is een baarkruk veilig in gebruik

Een baarkruk is een veilig hulpmiddel die als een zachte poef je ondersteund en uitnodigt om te gebruiken. In meer dan 90 landen wordt de baarkruk ingezet als hulpmiddel. Veel doula’s en geboortewerkers zijn enthousiast over het gebruik en zien een vlottere bevalling. Het gewicht wat de baarkruk kan dragen is 120 kilo.

zachte baarkruk

Hoofdje van de baby is ingedaald

Aan het einde van je zwangerschap wil je graag dat het hoofdje van je baby diep in het bekken zit. Ingedaald word dit ook wel genoemd. Het ruggetje van je baby ligt aan de linkerkant van de voorkant van je buik. Deze ideale positie zorgt ervoor dat de baby perfect door het bekken past tijdens de bevalling. Is je baby’tje nog niet zo ver dan helpt het niet als je met gekruisde benen of liggend je weeën gaat opvangen. Door rechtop te staan ​​met je rug recht of zelfs maar iets naar voren te leunen, en andere posities te gebruiken, zoals handen en knieën, kun je je baby aanmoedigen om in een optimale positie te gaan liggen.

Met de CUB in huis of in je bevalkoffer ben je klaar voor de geboorte van je baby. Heb je vragen over het huren of kopen van een Baarkruk, klik dan op deze link. Heb je nog vragen of wil je de TOP 10 voordelen van de baarkruk weten, Lees dan.. TOP 10