Wat maakt NUNKI zo Uniek?

Nunki laken Fedde&Kees

Wat maakt NUNKI zo uniek?

Het NUNKI laken van Fedde&Kees is speciaal ontworpen voor baby’s om beter te kunnen slapen. Het NUNKI laken bootst het baarmoeder gevoel na met de diepe druk. Wij leggen je zo verder uit wat Diepe druk precies is.

Als je al even online hebt gekeken ben je ook de slaaptunnel tegen gekomen en het verzwaringsdeken. Deze producten hebben allemaal één ding gemeen. Ze werken allemaal met de diepe druk methode.

Diepe druk

Diepe druk is een prikkel die dieper gaat dan de oppervlakkige huidlagen. Met een dikke knuffel of massage heb je ook te maken diepe druk. Je voelt het op je spieren en gewrichten. Dit helpt je ontspannen en meer ‘naar binnen te keren’, waardoor je minder gevoelig wordt voor prikkels van buitenaf. Zo word je rustig en val je gemakkelijker in slaap.

De heupjes van je baby zijn in ontwikkeling en dat proces wil je niet verstoren. Gelukkig heeft het NUNKI laken hier rekening mee gehouden. Het NUNKI laken is opgebouwd uit een tricot band de zachte stof en een deel van luchtig katoen. De tricot band die met het kleurtje geeft de diepe druk aan je baby. Het katoenen deel ligt om de beentjes en heupjes en geeft de baby de bewegingsvrijheid om te bewegen.

Hoe werkt het NUNKI laken

Het lakentje zet je op spanning. In verschillende filmpjes is te zien hoe dit moet maar om je nu even mee te nemen in het verhaal gaat het als volgt. Het NUNKI laken maak je om je matras vast. Door de klittenband aan de onderkant van het matras kun je het NUNKI laken op spanning zetten. Door die spanning op het lakentje te zetten en je baby onder het lakentje te leggen snap je dat het laken strak aan voelt op de huid van je baby.  Dit is de diepe druk.

Fedde&Kees

Is de slaaptunnel niet goed voor je baby?

Je wilt niet het proces verstoren in de ontwikkeling van de heupjes van je baby. Dit gebeurt wel als je een slaaptunnel gaat gebruiken bij je baby. Een slaaptunnel schuif je over het matrasje heen en geeft overal evenveel druk. Dit wil je niet. Je wilt alleen de diepe druk geven op de borst van je baby.  De slaaptunnel heeft voor kleine baby’s nog één nadeel. Mocht het voorkomen dat je baby onder het laken schuift dan is de slaaptunnel niet veilig. Je baby is niet sterk genoeg om eronder weg te komen en de slaaptunnel geeft ook geen vrijheid om te ademen. De lucht die je baby weer uitademend zou hij ook weer inademen dat heet ‘rebreathing’. De slaaptunnel kun je prima gebruiken als je kindje 2 jaar of ouders is of voor jezelf als volwassen persoon.

Wat doet een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken gebruiken in je wiegje of ledikant is ook af te raden. De deken is te zwaar voor de heupjes van je baby.  Vaak koop je een verzwaringsdeken ook op gewicht. De diepe druk sensatie is hier ook weer over het hele lijfje en dat wil je niet.

Duurzaamhied van NUNKI

De slaapzakjes en lakens van Fedde&Kees zijn gemaakt van hoogwaardige producten en gaan ook lang mee. De producten worden in Europa gemaakt. Door onze verhuurservice aan te bieden kun je eerst kennis maken met het NUNKI laken voor je deze gaat aanschaffen. De support tijdens de huurperiode van het NUNKI laken ligt bij Fedde&Kees. Zij helpen je graag met al je vragen, ze geven je tips en adviezen,

Waarom kiezen voor het NUNKI laken

Er zijn veel meer producten te koop dan alleen het NUNKI laken zoals de Puckababy maar één ding heeft het NUNKI laken wat de andere niet hebben. Je kan het laken altijd gebruiken en tot een leeftijd van 3 jaar.

Ook na een inenting kun je het NUNKI laken blijven gebruiken. Is je baby ziek en heeft het koorts kun je het NUNKI laken blijven gebruiken.

Heb je nog vragen over het gebruik van het NUNKI laken laat het ons gerust weten.

Afbeeldingen: Fedde&Kees