Hoe kies je de beste co sleeper voor jouw baby?

Co sleeper voor je baby

Hoe kies je de beste co sleeper voor je baby?

De afgelopen jaren heeft de co sleeper al veel ouders en Newborn baby’s goede nachten gegeven. Een co sleeper is een wiegje die je aan één kant kan openmaken. Op deze manier kan je makkelijk je baby troosten of je baby uit de co sleeper tillen. Je baby voelt, ruikt en ziet je aanwezigheid en dat geeft een stukje rust voor je baby. Je baby in het aanschuifbedje en jij in je eigen bed zorgen voor een veilige slaapomgeving.

Hoe co sleeper gebruiken?

Het is eigenlijk heel simpel maar we kunnen ook begrijpen dat je met vragen zit over het gebruik van de co sleeper. De co sleeper zet je naast je eigen bed. Aan welke kant van het bed de co sleeper komt te staan maakt niet uit. Een co sleeper kan aan elke kant van het bed en zelf aan het voeteneinde wordt deze wel eens geplaatst. Het aanschuifwiegje heeft een schuifhekje of een kantenbare rand. Deze rand of hekje moet je altijd sluiten als je niet in de buurt bent of als je zelf ook gaat slapen. Elke goede co sleeper heeft bevestigingsriemen bij de wieg. Gebruik deze bevestigingsriemen om de co sleeper aan je eigen bed vast te maken. Op deze manier kan de co sleeper niet van je bed raken. Heb je een tweedehands co sleeper en ben je de banden kwijt? Geen zorgen wij hebben de banden voor je co sleeper te koop.

Verschillende hoogtes co sleepers

De meeste co sleeper zijn in hoogte te verstellen. Dit gaat vaak heel makkelijk en eenvoudig. Bij elke co sleeper staat de hoogte maten genoteerd en dan kun je thuis even je bed opmeten.

Co sleeper in hoogte verstelbaar

Welke type co sleeper kies je?

Er zijn verschillende maten co sleeper en ook van verschillend materiaal. Wat heeft je voorkeur? Wil je een houten co sleeper dan zijn er co-sleepers voor de huur en te koop. De matras maat van een houten co sleeper is meestal 40 x 90 cm

Wil je een co sleeper die nest een slagje groter is de co sleeper van stof een ideaal bedje voor jullie. De matrasmaat van een stoffen co sleeper is rond de 50 x 90 cm. Wij verhuren bij onze co-sleepers alleen matrasjes die rond de 5 cm dik zijn. Let daar op bij het kopen van een co sleeper dat er een goed matrasjes in ligt.

Het oog wil ook wat? Er is volop keuze in co-sleepers! Er zit er vast één bij die jij geweldig mooi vind. Maar ga jij voor de looks of het gemak?

 

Ruimte overweging

Het zou kunnen dat je slaapkamer niet zo groot is en dat een co sleeper plaatsen naast je bed een uitdaging is. Misschien kun je je bed iets opschuiven naar een muur of de gordijnen. Je nachtkastje even wisselen met de co sleeper of misschien ga je zelf wel met de baby logeren op de logeerkamer.  Bij elke co sleeper staat de maten aangegeven en kun je thuis meten.

Meten is weten!

chicco magic huren

De beste co sleeper bestaat niet

Dat jij als ouder een co sleeper gaat gebruiken is al geweldig! Je baby heeft jou als ouder echt nodig. Je baby laat doormiddel van huilen merken dat er iets aan de hand is. Door de co sleeper vlak naast je bed te zetten kan jij als kersverse ouder de signalen van je baby leren herkennen. Het leren kennen van je baby heeft tijd nodig.

Ik hoop dat deze informatie nuttig voor je is, en ik wens je een gezonde en gelukkige zwangerschap toe! Wil je meer weten over co-sleepers en aanschuifwiegjes of het huren van een houten co-sleeper? Dan kun je terecht bij Wieg Huren. Als je nog meer vragen hebt, sta ik altijd klaar om te helpen. Voor vragen kan je gerust contact opnemen via info@wieghuren.nlof 06-22290482