Winterkou en je baby

winter-wieg

Winterkou en je baby

Extra deken met deze kou?

Moet ik mijn baby een extra deken geven met deze kou? Check regelmatig het nekje van je baby.
Deze dagen gaat de buitentemperatuur flink dalen waardoor de temperatuur in de babykamer ook anders kan worden. Houd te temperatuur van je baby goed in de gaten door even te voelen in het nekje. De huid in de nek mag niet klam of koud aanvoelen. Als je kindje het koud heeft trek dan een laagje extra kleding aan of gebruik een extra dekentje. Heeft je kindje het juist warm? Trek dan juist een laagje uit of haal een deken weg.
De temperatuur van de kamer waar je baby slaapt moet tussen de 16°c en 20° liggen.
18°c is het beste!!

Babyhuidje in de winter
In de winter kan de huid van je baby iets droger zijn door de kou en de verwarming. Doe je baby iets minder vaak in bad en gebruik van extra huidverzorging, zoals een olie in het badje of smeer je baby lekker in met een crème.

❄Gebruik alleen geen crème op waterbasis op de wangetjes als je naar buiten gaat, want dit kan bevriezen.

Naar buiten met je baby

Ga je met je baby naar buiten zorg er dan voor dat je met een warme baby naar buiten gaat. Baby koelen snel af met deze kou.

Kleed je baby minstens 1 laag extra aan en leg het jasje en dekens op de verwarming zodat je een lekker warme baby mee naar buiten kan nemen. Verwar de kinderwagenbak of maxicosi op met een kruik.

Vergeet bij het aankleden van je baby het hoofdje niet. Geef je baby een lekker warm wol mutje op.

Gebruik je een maxicosi? Zet deze dan niet op de grond neer als je staat te wachten of kijken. De ondergrond is koud en die kou trekt in de maxicosi.

 

Geniet lekker van het weer!