Zwanger In De Zomer

geboortevent

Zwanger In De Zomer

Voor het eerst ben ik hoogzwanger in de zomer. Bij Tijn* zijn zwangerschap was ik halverwege juli uitgerekend maar ben ik in april bevallen. Toen ben ik dus alleen in de koude maanden zwanger geweest. Daarna was ik snel weer zwanger en van Else was ik in april uitgerekend. Van Hidde was ik halverwege november uitgerekend. Dus wel zwanger in de zomer, maar een stukje minder ver. Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat dat veel kan schelen! Ik ben al geen held met warm weer. Maar nu ik 15 kg zwaarder ben (ja veel hè! Ik ben nog nooit zo zwaar geweest) voel ik me dubbel zo langzaam. Stiekem ben ik blij dat het de afgelopen dagen een beetje bewolkt was. Komend weekend wordt het echter weer hot hot hot. Of misschien ga jij nog wel op vakantie naar een warm lang. Daarom een blog met zwanger-in-de-hitte tips.

Draag (katoenen) loszittende kleding waar je je goed in voelt

Fijn kleden blijft voor mij best een uitdaging. De warme dagen heb ik vooral rondgelopen in een set van een wijdzittende broek en een los fit shirt, een jurkje (het Bevallingsjurkje is een aanrader!) en een topje met een korte broek. Ondergoed probeer ik voornamelijk katoen te dragen met soms een (wasbaar) inlegkruisje. Tegen het schuren van mijn bovenbenen gebruik ik boekjes met lange pijpen (mijn favoriet zijn de naadloze shorts van Noppies). En in bed een dunne pyjamabroek in plaats van een deken.

zwanger in de zomer

 Een van mijn favoriete outfits

Gebruik de HOLO-LILO: Het luchtbed voor de zwangere vrouw

Bij Wieg Huren kun je een Holo kopen Dit is een luchtbed met een gat erin, zodat je op je buik kan liggen. Heerlijk in het zwembad of in de zee. Zeker als je niet alleen je voorkant bruin wilt laten worden. Of als je het liggen op je buik gewoon ontzettend mist.

Doe een pittenzak in de vriezer

Deze tip heb ik gezien bij Warmtemaantje en direct gebruikt. Het warmtemaantje is een pittenzak en zo’n kersenpittenzak kun je zowel warm als koud gebruiken! In plaats van de pittenzak op te warmen leg je deze nu even in de diepvries. Daarna is die aangenaam koud. Geen blok ijs, maar gewoon lekker koel. Ik heb deze tijdens de warmste avonden in bed gelegd. Heel fijn. Het lijkt me ook fijn bij een migraine-aanval want dan gebruik ik geregeld een coldpack om tegen mijn hoofd te houden.

warmtemaantje

Mijn Warmtemaantje XL

Warm douchen maar koude voetenbadjes nemen

Het is eigenlijk niet slim om heel koud te gaan douchen als het warm is buiten. Hoewel het aanlokkelijk is, zal je lichaam denken dat het koud is en je juist gaan opwarmen. Beter begin je een douchesessie wat kouder en eindig je deze met je normale temperatuur. Koude voetenbadjes zijn wel super fijn. Zeker als je er ook wat magnesium in strooit. Dan heb je zowel een manier om af te koelen als een middel tegen onrustige benen. Het zwembadje van je kinderen gebruiken om je voeten af te koelen werkt trouwens ook… Haha.

Eet lekker veel ijsjes en drink voldoende

Het zijn allemaal inkoppertjes maar ik zeg het toch: ijs eten is fijn. Wellicht is het geen aanrader om meerdere Magnums per dag te eten, maar zelfgemaakte fruit- of yoghurtijsjes kunnen prima. Bij de AH heb je ook lekkere yoghurtijsjes voor kinderen. Die zijn echt mini dus een goed excuus om er meer dan één per dag te eten 😉 Daarnaast is het slim om voldoende te drinken. Überhaupt natuurlijk, ondanks dat je er als zwangere nog vaker van moet plassen. Inspiratieloos of geen zin in water? Ik drink graag water met citroen, thee (warm of koud) of water met een beetje diksap.

geboortevent

Ik ging naar Het Geboorte Event en at daarna… Een ijsje.

En tot slot: Doe rustig aan!

Hitte kost energie. Zwanger zijn kost energie. Zwanger zijn in de hitte kost dus extra energie. Daarom is het aan te raden om het rustig aan te doen. Ga lekker in de schaduw zitten, richt een ventilator op je, houd een koud drankje in handbereik. Of lig op je HOLO in het zwembad (met parasol of véél zonnebrand) en neem soms een verkoelende duik. Of doe zoals ik: Alle gordijnen dicht, plof op de bank en zet de airco aan. Haha. Als het je maar helpt om er comfortabel bij te zitten. Een rondje wandelen kan ook ’s ochtends of ’s avonds nog…

Hoe zit het bij jou? Heb jij last (gehad) van de hitte of vind jij het wel prima? Mocht je nog andere tips hebben dan hoor ik die graag. Leuk om geïnspireerd te worden door anderen. Bezoek dan even ons Instagram kanaal.

Stay cool,

liefs Merel Damhuis