Co sleeper tot welke leeftijd?

baby ledikant

Co Sleeper Tot Welke Leeftijd?

Een co-sleeper is een babybedje dat aan het bed van de ouders wordt bevestigd, zodat de baby dicht bij de ouders kan slapen. Het is een populaire optie voor ouders die borstvoeding geven, omdat je in de nacht kan blijven liggen om te voeden zonder op te staan ​​en naar een andere kamer te gaan.

Tot welke leeftijd kan een baby in een co-sleeper slapen?

De meeste co-sleepers zijn ontworpen voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer zes maanden oud. Dit is de leeftijd waarop baby’s beginnen te rollen en zichzelf kunnen omdraaien, wat het risico op verstikking vergroot. Na zes maanden is het over het algemeen veiliger om de baby in een apart ledikant te laten slapen of je stapt over naar een ledikant co sleeper.

Grote co sleeper

Er zijn echter enkele co-sleepers die zijn ontworpen om langer mee te gaan. Sommige kunnen worden omgevormd tot een apart wiegje van ledikant als de baby ouder wordt. Anderen hebben een hogere rand van een extra beveiliging om te voorkomen dat de baby uit bed valt.

Als je baby ouder is dan zes maanden en je wilt doorgaan met het gebruik van een co-sleeper, is het belangrijk om de veiligheidsvoorschriften strikt te volgen. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je baby niet dicht bij de rand van het bed komt. Geen kussens of dekens van ander beddengoed los in de co-sleeper ligt waar de baby in kan stikken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat baby’s vanaf zes maanden meer bewegingsruimte nodig hebben.

Overstap naar ledikant

Is je baby zes maanden en je wilt overstappen naar een ledikant. Bedenk waar je je baby wilt laten slapen. In zijn eigen babykamer of bij jou op de slaapkamer. Je kan de overgang maken door het ledikant naast je bed te plaatsen. Dit kan ervoor zorgen dat je baby zich nog steeds dicht bij je voelt en kan helpen naar de overgang van zijn eigen slaapkamer. Kies je ervoor om je baby te laten slapen op zijn kamer houdt er dan rekening mee dat hij ook even moet wennen aan de nieuwe omgeving.

In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de veiligheid van je baby altijd voorop moet staan. Als je zich zorgen maakt over de veiligheid van een co-sleeper, kun je het beste contact opnemen met de winkel waar je de co sleeper gekocht of huurt hebt.

Kortom, de meeste co-sleepers zijn ontworpen voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer zes maanden oud. Er zijn echter enkele co-sleepers die zijn ontworpen om langer mee te gaan, maar het is belangrijk om de veiligheidsvoorschriften strikt te volgen en ervoor te zorgen dat je baby comfortabel en veilig slaapt. Als je baby ouder is dan zes maanden, kun je overstappen naar een ledikant co sleeper of ledikant naast je bed om de overgang naar een aparte slaapkamer later gemakkelijk te maken.

Ik vind het nog zó gezellig met mijn baby naast mij

Deze zin horen wij heel veel. Het samen slapen schept een hechte band tussen ouders en baby. Vaak wordt er vanuit de voordelen van de baby gekeken maar zeker is het waar dat het voor de ouders vaak super fijn en makkelijk is om je baby dicht in de buurt te hebben.

Zelf sliep ik de eerste nacht niet toen ze éénmaal verhuisd was naar haar eigen kamer. Ligt ze wel goed in haar bedje? Ademt ze nog wel? Wel 5 keer ben ik eruit geweest om te kijken of het allemaal goed ging. Ook als ouders moet je afscheid nemen van een bijzondere periode. Wil je dit niet? Schuif dan lekker het ledikant op je slaapkamer en maak het fijn voor iedereen.

Neem contact met ons op

Past je baby niet meer in een wiegje en wil je graag een grote co sleeper huren bekijk dan ons aanbod. Wil je meer weten over co-sleepers en aanschuifwiegjes of het huren van een ledikant co sleeeper? Dan kun je terecht bij Wieg Huren. De wiegen van Wieg Huren worden altijd op tijd geleerd, huurperiode gaat in vanaf geboortedag kind, makkelijk verlengen. Voor vragen kan je gerust contact opnemen via info@wieghuren.nlof 06-22290482

Liefs Susanne