10 Voordelen van het gebruik van een Co sleeper

co sleeper huren

10 voordelen van  een Co sleeper

In de wereld van ouderschap zijn er talloze keuzes te maken voor de gezondheid en het welzijn van je baby. Een van de meest besproken onderwerpen is waar je baby moet slapen. Veel ouders kiezen voor het gebruik van een co-sleeper, een wiegje dat naast het ouderlijk bed wordt geplaatst. Di heet in de praktijk co-sleeping, baby co-sleeping, het gemak van een co-sleeper aan bed. Het gebruik van een co-sleeper wieg is in de afgelopen jaren aan populariteit toegenomen en met goede reden.

Hier zijn de 10 voordelen van het gebruik van een co-sleeper.

 

1: Nabijheid van grotere hechting

Een co-sleeper wieg biedt de mogelijkheid om je baby fysiek dicht bij je te hebben tijdens de slaapuren. Dit geeft extra hechting tussen ouder en kind, omdat het de baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft. Bovendien is het de respons op de behoefte van de baby, wat essentieel is voor een gezonde ontwikkeling.

2: Makkelijker borstvoeding geven

Voor moeders die borstvoeding geven, kan een co-sleeper een wereld van verschil maken. Het stelt je in staat om ‘s nachts snel en gemakkelijk te voeden zonder dat je uit bed hoeft te komen. Dit helpt niet alleen om je slaap te verkleinen, maar ook om het gevoel van vermoeidheid te verminderen dat samenhangend met de volgende opstaan. Veel samen zijn of dichtbij elkaar slapen helpt je borstvoeding goed op gang komen.

3: Verbeterde slaapkwaliteit

Ouders ervaren vaak een betere slaapkwaliteit wanneer ze een co-sleeper gebruiken. Je hoeft niet ver te lopen om je baby te troosten, wat leidt tot minder verdwijnen en een snellere terugkeer naar de slaap. Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor zowel ouders als baby’s.

4: Veiligheid en toezicht

Een co-sleeper aan bed biedt een apart, maar veilig slaapoppervlak voor je baby. Dit verlaagde het risico op wiegendood en onbedoelde verstikking. Bovendien kun je je baby nauwlettend in de gaten houden, wat geruststellend is voor ouders, vooral tijdens de eerste paar maanden.

5: Gemakkelijke nachtelijke verzorging

Baby’s hebben veel aandacht en verzorging nodig, vooral ‘s nachts. Met een baby cosleeping kun je snel en gemakkelijk reageren op de behoefte van je baby, zoals het verschonen van luiers, beëindigd en troosten, zonder dat je de slaapkamer verlaat te verlaten.

6: Soepele overgang naar een eigen bed

Het gebruik van een co-sleeper kan helpen om de overgang naar een eigen bed flexibeler te laten verlopen wanneer je baby ouder wordt. De geleidelijke overgang geeft je baby de tijd om aan de nieuwe slaapomgeving te wennen, terwijl het gevoel van nabijheid behouden blijft.

7: Angst en stress verminderen

Voor veel ouders kan het idee zijn dat hun baby slaapt, angst en stress veroorzaakt. Met een co-sleeper heb je gemoedsrust, wetende dat je baby veilig en dichtbij is, wat de stressniveaus kunnen verminderen.

8: Bevordert ouderlijke intuïtie

Dicht bij je baby zijn tijdens de slaapuren helpt je om beter te begrijpen en te reageren op de signalen en behoeften van je kind. Dit versterkt je ouderlijke intuïtie en vertrouwen in je vermogen om voor je baby te zorgen.

9: Geschikt voor borstvoeding en flesvoeding

Hoewel samenslapen populair is onder borstvoedende moeders, zijn ze ook handig voor ouders die flesvoeding geven. De nabijheid, het samen geven van een flesje helpt je de baby. Het snel kunnen reageren zonder dat hij of zij volledig wakker moet worden.

10: Betrokkenheid van beide ouders

Een samen slaper kan beide ouders in staat stellen om te delen in de zorg voor de baby, zelfs ‘s nachts. Het vergroot gelijkheid in de verantwoordelijkheden van ouderschap en biedt beide ouders de mogelijkheid om een ​​sterke band op te bouwen met hun soort.

Kortom, het gebruik van een co-sleeper biedt talloze voordelen voor zowel ouders als baby’s. Van het versterken tussen jullie band en de kans vergroten op het geven van borstvoeding tot het vergroten van de slaapkwaliteit en het verminderen van stress, een co-sleeper kan een waardevolle aanvulling zijn voor jullie ouders. Zoals bij elke bedje is het belangrijk om de veiligheidsrichtlijnen te volgen en te kiezen voor een veilige co-sleeper.

Ben je na het lezen overtuigd geraakt dat een co sleeper jullie LIFE SAVER gaat zijn tijdens de kraamweek en de weken erna? Bekijk dan eens onze co sleeper’s en reserveer je co sleeper wieg. Je ontvangt de wieg al met week 37 van je zwangerschap en de echte huurperiode gaat in op de geboortedag van je baby.

Heb je hulp nodig met de keuze van jullie cosleeper. Dan kun je terecht bij Wieg Huren. Als je nog meer vragen hebt, sta ik altijd klaar om te helpen. Voor vragen kan je gerust contact opnemen via info@wieghuren.nlof 06-22290482 

Liefs Susanne