Wanneer moet je een bevalbed opzetten?

bevallingsbad huren

Wanneer moet je een bevalbed opzetten?

Een bevalbad huren heb je gedaan, maar wanneer moet je een bevalbed opzetten? Je uitgerekende datum komt in zicht. Met week 36 van je zwangerschap gaat de deurbel en staat de postbode voor je deur met je gehuurde bevallingsbad. Je ontvangt alles in één grote doos en een groot deel moet ook geretourneerd worden in die doos. Wanneer is het verstandig om dit bevalbed op te zetten? Wieg Huren legt het je met alle liefde uit, zodat jij klaar bent voor de grote dag!

Bevalbad tijdens de bevalling

Er is in de afgelopen jaren steeds meer vraag naar: een bevalbad huren. Maar waarom kiezen toekomstige moeders ervoor om in een bevalbad hun baby op de wereld te brengen? Ten eerste ben je in water gewichtloos, wat het aannemen van andere posities eenvoudiger maakt. Ten tweede werkt warm water ontspannend. Door dit gevoel maken je hersenen endorfine aan, wat een natuurlijke pijnstiller is. Het huren van een bevalbad is vele malen voordeliger dan het kopen van een bevalbad.

De levering van het bevalbad

Je hebt de stap gezet om een bevalbad te huren en je gehuurde bevalbad is bezorgd. Het is aan te raden om samen met je partner of familie de producten die geleverd zijn voor week 37 van je zwangerschap te bekijken. Neem daarbij ook de handleiding door. Bespreek samen met de verloskundige waar jullie het bevallingsbad gaan plaatsen. Zorg ervoor dat er rondom het bad ruimte is voor de verloskundige.

Bij een gehuurde bevalbad ontvang je een nieuwe waterslang van 10 meter. Bekijk of de lengte van de slang lang genoeg is om je bevalbad te bereiken vanaf de kraan. Een andere zaak om te controleren is of de koppelstukjes op je kraan passen. Wij sturen altijd het meest gangbare koppelstuk mee. Het is verstandig om voor week 37 het bevalbad op te zetten zodat je weet hoe het werkt en of het past. Mocht dit niet het geval zijn of heb je eventuele vragen? Dan heb je genoeg tijd om bij Wieg Huren informatie in te winnen.

De juiste tijd om het bevalbed op te zetten

Als de weeën beginnen is het tijd om het bevalbad op te zetten. Het wordt aangeraden om op tijd te beginnen met het neerzetten van het bad. Als je verloskundige heeft geconstateerd dat de bevalling echt is begonnen, kun je het bad vullen met warm water. Het vullen van het bad duurt ongeveer een uur in totaal. Gebruik de thermometer om te controleren welke temperatuur het water heeft. De barende vrouw hoeft daar natuurlijk niet op de wachten! Je kan al tijdens het vullen plaatsnemen in het bad of de instructies van je verloskundige opvolgen.

Direct een bevalbad huren bij Wieg Huren

Ga jij binnenkort bevallen van een baby en wil je dit graag in een bevalbad doen? Doe een aanvraag en huur een bevalbad! Ook voor vragen, kun je gerust contact met ons opnemen. Je kunt Wieg Huren telefonisch bereiken op 06 – 222 904 82 of een e-mail sturen naar info@wieghuren.nl