De voordelen van een schommelwieg

rotan wiegje met schommelpootje

De voordelen van een schommelwieg

De voordelen van een schommelwieg wijzen erop dat de aanschaf van een schommelwieg zeker geen overbodige luxe is! In de baarmoeder is het eigenlijk nooit stil. Er waren allemaal geluiden te horen zoals de hartslag van jouw als moeder en de vele stemmen om je heen. Ook heeft je baby 9 maanden bij jou in de buik gezeten en is gewend geraakt aan het wiegen in jouw buik. Ook na de geboorte wil je graag dat de baby de wiegende bewegingen blijft voelen. Wieg Huren vertelt je in dit blog graag meer over de voordelen van een schommelwieg.

De schommelwieg

Alle bewegingen in de buik gaan zachtjes en soepel. Op de wereld komen is een hele ervaring voor kleintjes, dus je wilt het je baby zo comfortabel mogelijk maken. Het plat en stil liggen in een wiegje kan bij een baby onbekend voelen waardoor hij gaat huilen. Wat doe jij dan als kersverse ouder? Je pakt je baby uit de wieg en gaat hem troosten. Hoogstwaarschijnlijk maak je hier een wiegende beweging bij met je lichaam. Dit wiegen en bewegen zorgt weer voor een vertrouwd gevoel en je baby zal rustiger worden, tenzij het tijd is voor de voeding.

Het wiegen in een schommelwieg kan je baby dat vertrouwde gevoel geven wat het in jouw baarmoeder had. Het is aan te raden om een optie in huis te hebben wat de kleine kan schommelen. Ben je druk of wil je je baby graag laten slapen? In een schommelwieg kan de baby blijven liggen en doorslapen. Schommelen helpt je baby ook alle prikkels van de dag beter te verwerken.

schommelwieg Liva huren

Soorten schommelwiegen

Er zijn veel soorten schommelwiegen, zoals de houten schommelwieg. Deze kun je in schommelstand zetten waardoor de wieg rustig heen en weer schommelt tot je baby’tje in diepe slaap is. Het is een feit dat baby’s het fijn vinden om gewiegd te worden en dat kun je bereiken met een schommelwieg.

Er bestaan ook co-sleepers met een schommelfunctie. Deze functie werkt middels een schommelstang. Deze schommelstang plaats je onder de poten van de wieg en zo kun je de wieg zachtjes laten schommelen. Of wat denk je van een mooie rotanwieg met schommelpoten? Wanneer je houdt van een natuurlijke interieur, is de schommelwieg van rotan een aanrader. Bij de meeste wiegen met schommelfunctie kunnen de schommelpoten er makkelijk op worden gezet of af worden gehaald.

Vanaf wanneer gebruik je een schommelwieg?

Een schommelwieg kun je gebruiken vanaf dag 1 van de geboorte totdat je baby te groot is voor de wieg, wat bij 9 kilo is. Een andere moment om te stoppen met het gebruik van een schommelwieg is wanneer je kindje zich gaat omrollen of optrekken. Dan is het noodzaak om de wieg om te ruilen voor een ledikantje. Waarschijnlijk heeft je kindje het schommelen dan niet meer nodig en is het verdere gebruik van een schommelwieg riskant.

Huur een schommelwieg bij Wieg Huren!

Nu je op de hoogte bent van de voordelen van een schommelwieg, ben je mogelijk benieuwd naar de aanschaf van een schommelwieg. Wil je er liever niet een kopen? Wieg Huren heeft de oplossing! Huur een houten schommelwieg of co-sleeper. Bij de Cozee Tutti Bambini kun je er een schommelstang bij huren.

Heb je vragen? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wieg Huren is telefonisch te bereiken op 06 – 222 904 82 of stuur een e-mail naar info@wieghuren.nl