Feestdagen met je baby.

feestdagen met je newborn baby

Feestdagen met je baby.

De gezellige kerstdagen komen er aan. Maar hoe ga jij dit doorkomen met je newborn. Voor je een baby had maakte het je misschien niks uit, hoe laat of waar je kerst ging vieren. Nu is dit wel anders. Want een overprikkelende baby wil je niet en je wilt zelf ook een beetje relaxen.

Wat is je kerstplanning.

Ga jij gezellig op visite dan is het raadzaam om voor het slapen van je baby zoveel mogelijk eigen spulletjes mee te nemen. Lukt het om je wiegje mee te nemen? Doe dit dan zeker wel. Op deze manier vergroot je de kans dat je baby gaat slapen. Neem ook gewoon je eigen lakens en dekens mee die je op de wieg had liggen. Pak het liefste geen schone wiegdekens of wieglakens uit de kast maar gebruikt de gebruikte lakens. Aan deze lakens zit een herkenbare geur voor je baby. Gebruik je voor je baby een muziekje of NUNKI laken van Fedde&Kees neem deze dan ook zeker mee. Ben je gewend om met een babyfoon te werken neem deze dan ook mee. Denk er goed aan dat alles wat je meeneemt ook weer mee terug neemt! Je zal de eerste niet zijn die een speen, babyfoon of muziekdoosje laat liggen.  Probeer in elk geval 1 goede slaap te hebben met je baby. Verander niets in het slaapritueel.

Maak een tijdsplanning.

Probeer aan de hand van afgelopen week een planning te maken qua tijden van wakker en slaap en probeer dit te combineren met je afgesproken visite. Moet je lang rijden naar visite dan kun je er voor kiezen om je baby een dutje te laten doen in de auto. Is het kortbij dan is de keuze misschien fijn om te wandelen. Dan kan je baby lekker even slapen in de frisse buitenlucht in de kinderwagen bak. De terugreis. Bedenk ook van te voren even hoe laat je weer naar huis wilt. Wil je met je baby thuis zijn voor hij echt naar bed gaat voor de avond? Neem dit dan mee in je plan. Laat je de visite bij je thuiskomen? Dan hoef jij de deur in elk geval niet uit. Je baby is in zijn vertrouwde omgeving en jij hebt alles bij de hand.

kerstdagen met je baby

Leg de lat niet te hoog voor jezelf.

Zit jij veel boven omdat je baby erg moet huilen? Laat het los en raak en niet door in de stress. Je baby voelt dit haarfijn aan en zal niet eerder stoppen met huilen. Laat het gaan, dan maar even niet de gezellige grappen van oom Tom aanhoren. Volgend jaar dan maar weer en ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan maar echt….. haal diep adem en laat het los.

Draagzak

De draagzak is wellicht even je lifesaver tijdens deze kerstdagen. Je baby wilt vast veel bij je zijn en dan is een draagzak natuurlijk geweldig. Dan heb jij je armen vrij en je baby ligt rustig bij je. Vergeet de armen van oma en de tante Nancy niet. Als je baby het prima vind om lekker bij hen te liggen is dit natuurlijk ook helemaal prima. Dit geeft jou weer een beetje de ruimte en je zult merken dat je je baby naar een uurtje weer terug in je armen hebt.

Ach laat je baby maar even huilen. Wij deden dit vroeger zo. Aa lieverd, geef maar aan mij. Moet hij nu alweer drinken? Nee hoor hij heeft vast niet gepoept. Moet hij nu naar bed?

Dussszz daar zit je dan. Je bent helemaal in topvorm. Je bent trots op jezelf dat je er mooi uit ziet. Mooie kerstkleding aan, je haren in de krul, make-up op en dan zit je daar en ondanks het kerst is zullen er mensen zijn die met alle goede bedoelingen je willen helpen. Laat je niet als kersverse moeder van de wijs brengen. Je doet het goed zoals jij het doet!

Geniet

Vergeet niet te genieten en maak leuke foto’s voor later. Heb jij ook voor je baby een leuk kerstpakje gekocht dan is dit natuurlijk super cute! Zijn eerste kerst is natuurlijk iets feestelijks. Een leuk kerstshirtje hoeft echt niet duur te zijn en is overal te koop. Een leuke kerstromper is leuk alleen daarover komt nog wel een truitje of jurk. Deze fout hebben wij gemaakt. Super leuk kerstrompertje gekocht en tijdens het aankleden erachter komen dat er ook nog iets over moet. Haha. Ja leuk! Oo een kerstslab is natuurlijk super handig en staat ook nog eens leuk.

Tip van mij, Susanne: Bespreek je ideeën over op visite gaan, vertrek en bedtijden met je partner. Maak je je zorgen? Deel dit met je partner? Heb je er super zin in. Bespreek dit ook! 😊

Lieve mensen wij wensen jullie mooie kerstdagen met elkaar

Wil je nog snel een draagzak in huis voor de kerstdagen of toch het NUNKI laken in huis hebben. Bestel die dan voor 23-12 dan heb je het voor de kerst in huis. Voor vragen, kun je gerust contact met ons opnemen. Je kunt Wieg Huren telefonisch bereiken op 06 – 222 904 82 of een e-mail sturen naar info@wieghuren.nl

Liefs Susanne

Eigenaar Wieg Huren