Hoe lang slaapt een baby in een co-sleeper?

co sleeper huren

Je bent aan het informeren over de voordelen van een co-sleeper, maar hoe lang slaapt een baby in een co-sleeper? Als eerste is het fijn dat je erover na zit te denken om een co-sleeper te gaan gebruiken voor de eerste periode. Vlak na de geboorte is het aan te raden om je kleine baby in een wiegje te leggen. Een wieg is namelijk een stuk kleiner dan een ledikant en past een wieg beter bij het kleine lijfje van je baby. In dit blog leggen we je uit hoe lang een baby gebruik kan maken van een co-sleeper.

Wat is een co-sleeper?

Een co-sleeper is een wiegje die je aan één kant open kan maken en tegen je eigen bed aanschuift. Op deze manier liggen jij en je baby in jullie eigen bed, maar heb je wel je baby binnen handbereik om te troosten of om snel te reageren als je baby wilt drinken. Door middel van een co-sleeper blijft je baby ook veel beter op temperatuur. Hierdoor kan de kleine alle energie stoppen in groeien, in plaats van het warmhouden van zijn of haar lijfje.

Tot een half jaar oud

Er zijn verschillende maten co-sleepers, maar over het algemeen slapen de meeste baby’s in een co-sleeper tot ze een half jaar oud zijn. Het wordt aangeraden om niet meer gebruik te maken van een co-sleeper wanneer je baby zich gaat optrekken aan het wiegje of gaat rollen. Dit kan namelijk een onveilige situatie creëren.

Hoe lang een baby in een co-sleeper kan slapen is ook sterk afhankelijk van de grootte van je baby, de snelheid in zijn of haar ontwikkeling en je eigen gevoel over het samen slapen. Vaak zien we dat ouders het eerste half jaar gebruik maken van een wiegje of co sleeper. Het advies van Veilig Slapen is echter dat het beter is om je kindje tijdens deze periode bij je op de kamer te laten slapen.

Geborgenheid voor de baby

Als je baby net geboren is, is het niet gek als de pasgeborene het liefst de hele dag bij je is. Buidelen kan je in je kraamweek lekker doen, maar voor de nachten is dit niet aan te raden. In de nachten kun je je baby ook geborgenheid bieden door er vlak naast te slapen. Hoe je dit doet? Door gelijk te beginnen met het gebruik van een co-sleeper. Huur je deze co-sleeper bij Wieg Huren? Dan ontvang je daar een mooie NUNKI-laken bij van Fedde&Kees. Dit laken geeft jouw baby nog meer geborgenheid.

Het huren van babyartikelen

Wanneer je baby eenmaal is geboren, groeit de kleine ontzettend snel. Dit betekent bijvoorbeeld dat je niet langer dan een jaar gebruik kan maken van wiegjes. De aanschaf van spullen die je tijdens en vlak na de bevalling nodig hebt, is alles behalve goedkoop. Ben je al bekend met ons duurzame concept? Bij Wieg Huren geven we je de mogelijkheid om babyartikelen te huren in plaats van te kopen.

Het huren van artikelen zoals bevallingsbaden, wiegjes en baarkrukken heeft veel voordelen. Zo kan je de gehuurde spullen zo lang gebruiken als nodig is. Daarnaast garanderen wij je dat al onze huurartikelen veilig zijn voor jou en je baby. En tot slot is huren bij Wieg Huren duurzaam! De co-sleeper of het bevallingsbad die jij hebt gehuurd, gaat namelijk naar de volgende pasgeboren baby of toekomstige moeder. Huur je een bednest? Dan ontvang je er een schoon en nieuw matras bij. Ook wanneer je kiest voor een bevalling op een baarkruk, kun je deze bij Wieg Huren huren.

Huur een co-sleeper bij Wieg Huren

Kies je ervoor om een co-sleeper te huren bij Wieg Huren? Dan ben je verzekerd van een schone en veilige wieg. Je ontvangt de wieg met week 37 van je zwangerschap en de huurperiode gaat van start op de geboortedag van je baby. Veel kersverse ouders gingen je al voor om bij ons een co-sleeper te te huren! Bekijk de opties en neem contact op om ook een co-sleeper te huren.

Zwanger van een tweeling?

Dan ontvang je de wiegen met week 34 al in huis.