Bevalling op een baarkruk

Comfortable Upright Birth

Bevalling op een baarkruk

Een bevalling op een baarkruk. Ben je er al bekend mee? Elke toekomstige moeder bereidt zich voor op de bevalling. Welke fases bestaan er tijdens een bevalling? Hoe verloopt een bevalling? Welke keuzes wil ik maken omtrent de bevalling? De keuze voor een bevalling op een baarkruk komt steeds vaker voor. Maar waarom gebeurt dit en wat houdt het in? In dit blog legt Wieg Huren het je uit.

De moeders van tegenwoordig

De (toekomstige) mama’s van tegenwoordig doen graag onderzoek over hun bevalling. Dit doen ze door middel van ervaringen van andere moeders op het internet te lezen, cursussen te volgen of moeders in hun omgeving te raadplegen. Een cursus is een goede manier om je voor te bereiden op je bevalling. Zo bestaan er ééndaagse cursussen om te volgen, maar kun je er ook voor kiezen om een wekelijks terugkerende cursus te volgen. Dit doe je bijvoorbeeld bij Fijn Zwanger. Liever niet een cursus volgen, maar zelf onderzoek doen? Op Instagram zijn er veel tips en informatie te vinden.

De baarkruk

Er is een goede ontwikkeling voor de barende vrouw en is er ook steeds meer kennis die verspreid wordt onder de mama’s in spé. In bed op je rug bevallen is bijvoorbeeld niet echt meer van deze tijd. Deze manier van bevallen is alleen ontstaan om het voor de zorgverleners makkelijker te maken. Maar is het ook voor jou en je baby makkelijker?

Door middel van een verticale houding helpt de zwaartekracht je een handje. Met een baarkruk kun je eenvoudig verschillende verticale posities aannemen. De beweging die je krijgt, helpt je om ruimte te maken in je bekken en de weeën te verzachten. Hierdoor verloopt je bevalling ook soepeler. Je kan op de baarkruk hangen, zitten, leunen, ermee onder de douche en uiteindelijk ook bevallen op een baarkruk.

Verschillende soorten baarkrukken

Er zijn verschillende soorten baarkrukken. Zo bestaan er baarkrukken van plastic en hout. De CUB, de plastic baarkruk, kun je al gebruiken bij de eerste weeën. Deze baarkruk lijkt op een yogabal, maar deze heeft net een iets andere vorm en kun je in verschillende hoogtes opblazen. De houten baarkrukken zijn bedoeld voor de laatste fase van je bevalling: de persfase. Je neemt plaats op deze baarkruk wanneer je volledige ontsluiting hebt en het tijd is om te persen.

Luister naar jezelf als moeder

Ketchup knijp je niet liggend uit, maar houd je verticaal boven je eten. Op die manier gaat de ketchup makkelijker uit de fles. De zwaartekracht helpt je namelijk een handje. Ook in het geval van een bevalling speelt zwaartekracht een grote rol. Wat wij elke vrouw die gaat bevallen mee kunnen geven, is dat je de regie over je eigen bevalling houdt.

In bed kan de CUB ook half opgeblazen tussen je benen liggen terwijl jij in een zijwaartse positie ligt. Beweeg en neem verschillende houdingen aan. Plas met regelmaat en geniet ook van je bevalling. Het is zó iets magisch wat je de rest van je leven niet meer vergeet. Hoe je het nog onvergetelijker maakt? Door te kiezen voor een bevalling op een baarkruk.

Huur een baarkruk bij Wieg Huren

Kies je voor een bevalling op een baarkruk? Bij Wieg Huren zijn de baarkrukken te huur én te koop. Wil je de CUB huren voor tijdens de bevalling? Dan kan dit voor een periode van 6 weken. Je ontvangt de CUB met week 36 van je zwangerschap in huis met een bijgesloten hoes en pomp. Na je bevalling of kraamweek stuur je de CUB weer gratis naar ons op. Wil je liever een eigen CUB aanschaffen? Dan heb je bij Wieg Huren de mogelijkheid om deze te kopen. De CUB ontvang je dan met een pomp. Neem contact op voor de mogelijkheden!