Mijn co-sleeper past niet met klossen onder het bed

Klossen bed met co sleeper

Mijn co-sleeper past niet met klossen onder het bed

Heb jij eindelijk je co-sleeper in huis die met zorg uitgekozen is door jouw, kom je erachter dat de co-sleeper de hoogte van je bed niet haalt nu deze op klossen staat.

Tijdens je kraamweek moet je bed op bedklossen voor veilig en gezond werken van je verloskundige en kraamzorgverzorgster.

Waarom moet mijn bed op klossen

Je verloskundige en kraamverzorgster die in de kraamweek bij jouw thuis komen moeten hun werk op een veilige en gezonde manier kunnen doen. In de Arbowet staat dat jouw bed een bepaalde hoogte moet hebben. De kraamzorg helpt je met aanleggen van je baby en de dagelijkse controles van jouw. Als je bed dan te laag staat kan ze last krijgen van haar nek, rug, schouders. Ben je er voornemer van dat je thuis gaat bevallen dan is het voor de verloskundige fijn als ze je even op bed wilt bekijken.

Wat zijn hoge co-sleeper

Er zijn heel veel verschillende soorten co-sleepers op de markt. Let goed op bij het uitzoeken van een co-sleeper dat deze ook veilig is. Een co-sleeper is pas veilig als je het zijhekje makkelijk en zonder gereedschap terug omhoog kan doen. Wieg Huren verhuurt alleen maar veilige co-sleepers die je makkelijk kan openen en sluiten.  De houten co-sleepers komen vaak het hoogste en halen dan een hoogte van 70 cm. De co-sleepers van stof halen vaak een hoogte van 58cm matrashoogte.

Waarom zijn de co sleepers niet hoger

De co-sleepers worden niet in Nederland gemaakt. De Chicco co-sleeper wordt bijvoorbeeld in Italië gemaakt en in het buitenland wordt er geen rekening gehouden met onze Nederlandse traditie. Kraamzorg krijg je alleen in Nederland. Nederland is het enigste land waar je kraamzorg krijgt bij jouw thuis. In jouw kraamweek moet je bed op klossen daarna niet meer.

Tips hoogteverschil bed en co-sleeper

Is het hoogteverschil met je bed en co-sleeper erg veel. Wieg Huren heeft 10 tips hoe je dit kan oplossen.

10 tips!

  • Overleg met jouw kraamverzorgster of de klossen onder je bed mogen.
  • Zorg dat je een extra 1-persoonsmatras in huis hebt die je dan op je eigen matras legt
  • Zet een ander 1 persoonsbed in jouw huis op klossen en doe daar de controles en helpen met aanleggen
  • Verhoog je co-sleeper op een veilige manier door aan de onderkant op te hogen met boeken
  • Verhoog je co-sleeper met houtjes.
  • Verhoog je co-sleeper met bierkratjes
  • De co-sleeper tijdens je kraamweek dichthouden
  • Overleg met je kraamzorg of 70 cm bed goed is. Kies dan voor de houten cosleeper
  • Het accepteren dat het niet goed aansluit. In je kraamweek ben je ’s nachts in beweging
  • Heb jij de tiende tip! Mail deze dan naar info@wieghuren.nl en ontvang een leuke prijs.

Co-sleepers halen 70 cm matras hoogte

De Bednest, Troll en de houten co-sleeper komen tot een hoogte van 70 cm en zijn helemaal veilig in gebruik. De zijhekjes zijn makkelijk te openen en te sluiten en de co-sleeper hebben bevestigingsriemen om de co-sleeper aan je eigen bed te maken.

Heb je na het lezen nog vragen aan ons. Gebruik de mail info@wieghuren.nl of stuur ons een Whatsapp berichtje. 06-22290482

susanne rougoor wieg huren