Merel is weer bij ons…

merel damhuis

Merel is weer bij ons…

Welkom

Leuk dat je deze blog leest. Mijn eerste blog van 2023 voor wieghuren.nl Want ik ben niet nieuw bij Wieghuren. Sterker nog: Ik heb hier al twee keer eerder mogen bloggen! Misschien heb je al eens eerder een blog van me gelezen. Maar misschien ook niet. Daarom ga ik me natuurlijk even voorstellen…

Ik ben Merel Damhuis, getrouwd met Daan en bijna 36 jaar oud. Samen met onze kinderen Else en Hidde én poes Moos wonen we in Vught. Op dit moment ben ik 14 weken zwanger van ons vierde kindje. Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik met 26 weken spontaan bevallen, ons zoontje Tijn heeft dat uiteindelijk niet overleefd. Gelukkig ben ik daarna twee keer met 37 weken bevallen. Dat heeft wel wat hulp nodig gehad. Tijdens de zwangerschap van Else heb ik twee weken in het ziekenhuis gelegen en bij Hidde zijn zwangerschap hebben ze een cerclage bij me geplaatst. Dat is een bandje om de baarmoedermond. Vandaag is er weer een cerclage bij me geplaatst om deze vierde zwangerschap ook goed te laten verlopen.

merel damhuis

Genoeg daarover! Jij bent hier niet om over raar verlopende zwangerschappen te lezen. Ik hoop dat je hier bent omdat je een wieg wilt huren. Of iets anders voor je zwangerschap of (pasgeboren) baby. Zo ben ik tenslotte ook ooit bij wieghuren.nl terecht gekomen. Na de geboorte van Else lag ze in een heel schattig Mozes mandje naast ons bed. Zij lag te slapen. Maar ik deed geen oog dicht. Ik kon haar niet zien, niet echt voelen. Als ze wakker werd en ik haar wilde voelen moest ik echt een licht aanzetten om haar voorzichtig uit haar wiegje te halen. Al na een nacht of drie besloot ik dat dit geen fijne situatie was. Ik wilde Else dicht bij me, maar wel op een veilige manier. Na wat Googlen kwam ik op een co-sleeper uit. En na nog iets meer Googlen kwam ik bij wieghuren terecht. Ideaal: kon ik zo’n co-sleeper uitproberen zonder een grote uitgave te doen. Ik dacht toen nog dat ik de co-sleeper een week of vier wel zou retourneren. Volgens mij heeft Else er uiteindelijk een maand of drie in geslapen! Het beviel ons zó goed.

Tijdens de zwangerschap van Hidde wist ik zeker dat ik weer een cosleeper wilde gebruiken na zijn geboorte. Gelukkig kon ik met Susanne afspreken dat de co sleeper (dit keer model Chloé met Nunki lakentje) al geleverd werd toen ik 36 weken zwanger was. Aangezien ik niet verwachtte mijn uitgerekende datum te halen. En dat was dus inderdaad ook zo. Bij Hidde hebben we ook enkele maanden gebruikt gemaakt van de co. Hier zie je een foto van hem eind januari 2021, in de aanschuifwieg onder het Nunki lakentje. Hij sliep er echt heerlijk in!

Aangezien ik pas 14 weken zwanger ben hebben we nog weinig voorbereidingen getroffen voor de aankomst van deze baby. Sterker nog… Ik denk dat we daar nog heel lang mee wachten. Maar dat is iets voor een latere blog. Hetgeen ik wél geregeld heb is een co-wieg van wieghuren. Want ik zou echt niet zonder willen. Ik sliep veel beter met de baby naast me, zeker omdat ik borstvoeding gaf en dus meerdere keren per nacht even moest voeden. En hopelijk mag ik in augustus weer aan de slag! Baby nummer vier. Ik ben er nog niet klaar voor maar heb er al wel zin in.