Wat voor soort wiegje kies je voor jouw baby?

Bedlinnen wieg huren

Wat voor soort wiegje kies je voor jouw baby?

Welke wieg is nu het beste voor je baby? Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van een wieg van groot belang is voor de eerste periode na de geboorte van je baby. Bij de keuze van het soort wiegje helpen wij je graag op weg.

Waarom een wieg voor je baby?

Een wiegje is kleiner dan een ledikant en een baby vaart daar beter bij. Het past beter in verhouding. Een kleine baby in een klein bedje. Maar welke is nu dé beste? Eigenlijk is er niet persé één beste wieg of co-sleeper te noemen. Als een wiegje veilig is en je geeft je baby de aandacht en liefde die het nodig heeft, is het al goed. Bij de veiligheid van de wieg is het van belang dat deze geen gebreken vertoont. Als er een spijl kapot is of de wieg instabiel is geworden, kan dit gevaarlijk zijn. Bij elke verhuur controleren wij onze wiegen op gebreken om de veiligheid te waarborgen.

De kleuren van de wieg

Voor een baby maakt het echt geen verschil of je een roze of witte wieg neemt. Wij hebben in onze begin jaren een roze wieg verhuurd aan een jongen. Deze ouders waren erg aan het twijfelen over een wieg en toen hij geboren was wilde ze toch nog dolgraag een wieg. Helaas waren toen alle witte op en sliep Max in een roze wieg. Wat ik er mee wil zeggen is dat het voor de baby niks uitmaakt welke kleur de wieg is.

Zacht of hard matras?

Het matrasje in de wieg mag niet te zacht zijn. Volwassen zijn gewend om een lekker zacht bed te hebben, maar een baby heeft juist het tegenovergestelde nodig. Zorg ervoor dat er geen losse onderdelen in de wieg liggen, zoals een speeltje of knuffeltje. Wanneer je baby begint te rollen of zich begint op te trekken aan de wieg, is het tijd om over te stappen naar een groter bedje. Denk hier dan aan een ledikant.

Welke wieg kies jij als ouder?

Je bent zwanger, wat fantastisch! Lijk het je fijn om je baby te wiegen? Dan zou je sneller een keuze kunnen maken voor een schommelwiegje. Vind je het belangrijk om je baby makkelijk en snel te troosten vanuit bed, dan zou je voor een co-sleeper kunnen kiezen. Weet je al dat je gaat bevallen middels een keizersnede dan zou je ook eerder voor co-sleeper gaan dan een standaard wiegje. Wil je borstvoeding gaan proberen te geven dan is de houten co sleeper echt een geweldige wieg om te gaan gebruiken. Het dicht bij je baby slapen helpt jouw melkproductie ook op gang. Het is ongelofelijk, maar jouw borsten gaan reageren op de geluidjes en gehuil van je baby. Leg je baby lekker bij je in de buurt.

Tweeling op komst?

Ben je in verwachting van een tweeling, dan kies je jouw wieg ook uit je gevoel. Laat je je baby in een tweelingwieg slapen of apart van elkaar in losse wiegen? Wanneer je een wieg (of meerdere) gaat huren, maak je een keuze op gevoel. Blijkt het tijdens je kraamweek helemaal de verkeerde keuze wieg te zijn, dan mag je ons altijd even benaderen en zorgen wij voor een passende andere wieg of wiegen. Bij Wieg Huren ben je verzekerd van een passende wieg voor je baby.

Huur jouw wieg bij Wieg Huren

Wil jij een wiegje huren voor jouw baby? Bij Wieghuren.nl kun je terecht! Wij hebben ook andere producten te huur, zoals bijvoorbeeld een bevallingsbad. Bekijk ons assortiment en maak je klaar voor de eerste periode na de bevalling.

Heb je nog vragen over een bepaald soort wieg voor je baby of wil je meer weten over de huurperiode van de wiegen? Neem dan gerust contact met ons via e-mail of bel naar 06-22290482.