Verschillende Chicco co-sleepers op een rijtje

sterre-in-de-chicco-co-sleeper

Verschillende Chicco co-sleepers op een rijtje

Twijfel je over welke Chicco co-sleeper je aan wilt schaffen voor de komst van je baby? Chicco kwam bijna als eerste fabrikant met een co-sleeper op de markt. Chicco is een groot en bekend merk dat al jaren co-sleepers en andere producten voor baby’s op de markt brengt. In die jaren zijn er veel verschillende type co-sleepers uitgebracht, elke keer met weer nieuwe opties en beter ontwikkeld. We zetten de verschillende Chicco co-sleepers voor je op een rijtje, zodat je zelf een afweging kunt maken. Lees verder!

Verschillende modellen Chicco co-sleepers

Er zijn 6 verschillende soorten Chicco Next2Me co-sleepers. We maken onderscheid tussen:

  • Chicco Next2Me
  • Chicco Next2Me Dream Legend: Schommelfunctie, één handomdraai sluiten
  • Chicco Next2Me Magic: Schommelfunctie, één handomdraai sluiten
  • Chicco Next2Me AIR: Ventilatie venstersrondom
  • Chicco Next2Me Dream Evo: Eén handomdraai sluiten, gerecycled textiel.
  • Chicco Next2Me Forever: Ledikant co-sleeper

Chicco Next2Me co-sleeper

De Chicco Next2Me co-sleeper is een bedje dat dankzij het veilige bevestigingssyteem aan het bed van papa en mama vastgemaakt kan worden. Op deze manier breng je de donkere nachten rustig door naast je kindje, waardoor het gemakkelijk is om je kindje te voeden en in slaap te wiegen als het wakker wordt. Op deze manier zijn de nachten rustiger en wordt de band tussen baby en ouders sterker.

Functie Chicco Next2Me

Elke co-sleeper kan in een hellende stand worden gezet, bijvoorbeeld wanneer je baby reflux heeft. Wieltjes zijn standaard inbegrepen. De Chicco Next2Me is een standaard co-sleeper zonder extra functies. De Chicco Air is een duplicatie van de Chicco Next2Me, maar heeft als voordeel dat deze co-sleeper ventilatie vensters heeft rondom de wieg.

Verder moet je deze co-sleepers openen en sluiten door 2 handelingen. Baby’s vinden schommelen fijn en dat heeft Chicco goed opgelost bij de Dream Legend en de Magic. Bij de Chicco Dream Legend schommelen de poten, bij de Magic schommelt alleen de bak van de wieg. Deze zijn te sluiten en openen met 1 handomdraai. Ook de Dream EVO is met 1 handomdraai makkelijk te sluiten en openen.

Grotere matrasmaat dan andere co-sleepers

Met een matrasmaat van ongeveer 50×90 cm zijn de co-sleepers van Chicco net wat langer te gebruiken dan andere co-sleepers. De Chicco Forever heeft als uitzondering een matrasmaat van ongeveer 60 x 120. De wiegen zijn allemaal van stof en hebben een netvenster aan één zijkant of aan beide kanten. De matrasjes van Chicco zijn opgebouwd uit een plank met daarop een matras. De Magic en de Evo hebben als enige een 3Dnetstructuur matrasje. Dit kan een klein nadeel zijn voor je baby omdat het te koelend kan zijn voor je baby en hij of zij zichzelf niet goed op tempratuur kan houden. Om deze reden kan je naast de co-sleeper, een normaal matrasje er bij huren.

Matrashoogte van 58 cm

De matrashoogte van deze co-sleepers is allemaal gelijk. De poten doen wellicht anders vermoeden door de hogere cijfercombinatie op de poten, maar uiteindelijk komt elke wieg op max 58 cm hoogte. Wil je nu weten of de Chicco geschikt is voor jouw bed? Meet dan je eigen bed op vanaf de grond tot de bovenkant van het matras. Op deze manier heb je het aantal cm dat je nodig hebt voor de co-sleeper. 

Co-sleeper met het formaat van een ledikant

Heb je voorkeur voor een co-sleeper die het formaat heeft van een ledikant? De Chicco Forever is een grote co-sleeper die je qua maat kan vergelijken met een ledikantje. Deze is met één handomdraai makkelijk te sluiten en te openen en is in tegenstelling tot de meeste andere co-sleepers, te gebruiken tot je kindje 3,5 jaar is. 

Meer weten?

Elke co-sleeper sluit je weer als je de kamer verlaat of als jullie gaan slapen. Bekijk ons aanbod aan Chicco co-sleepers, of neem contact met ons op voor meer informatie. Wist je dat we ook co-sleepers van hout en een bednest met matras huren? We voorzien je graag van deskundig advies bij het maken van de juiste keuze voor een bepaalde co-sleeper waarin je baby veilig en dicht bij je, kan slapen.