Hoe maak ik een babybedje op?

co sleeper

Hoe Maak Ik Een Babybedje Op?

Als kersverse ouders wil je niets anders dan het beste voor je baby. Het begint allemaal bij een goede nachtrust en daar hoort een comfortabel en veilig babybedje voor de kleine bij. Maar hoe maak je zo’n bedje op? In dit artikel geven we je tips en tricks zodat je als nieuwe ouder weet hoe je het beste een babybedje opmaakt.

Waarom is het opmaken van een babybedje belangrijk?

Een baby slaapt gemiddeld zo’n 16 uur per dag. Het is dus belangrijk dat het bedje comfortabel is en dat je baby veilig kan slapen. Een goed opgemaakt bedje voorkomt dat je baby verstrikt raakt in de dekens, waardoor de kans op wiegendood aanzienlijk wordt verkleind.

Stap voor stap een babybedje opmaken

Een babybedje opmaken is een belangrijke taak voor nieuwe ouders. Het opmaken van een babybedje is een essentiële vaardigheid voor nieuwe ouders. Een goed opgemaakt bedje zorgt voor een veilige en comfortabele slaapomgeving voor je kleintje. Met de juiste stappen en aandacht voor veiligheid, kun je ervoor zorgen dat je baby heerlijk kan slapen en jij gemoedsrust hebt.

Stap 1: Kies de juiste maat beddengoed

Voordat je begint met het opmaken van het bedje, is het belangrijk om te weten welke maat beddengoed je nodig hebt. Meet de lengte en breedte van het matrasje op en kies het beddengoed dat daarbij past.

Stap 2: Leg het matrasje in het bedje

Leg het matrasje op de bodem van het bedje en zorg ervoor dat het goed vastzit. Gebruik eventueel een antislipmatje om te voorkomen dat het matrasje gaat schuiven.

Stap 3: Leg een hoeslaken om het matrasje heen

Het is belangrijk om een goed passend hoeslaken te gebruiken. Trek het hoeslaken strak om het matrasje heen, zodat er geen kreukels ontstaan waar je baby in verstrikt kan raken.

Stap 4: Maak het bedje verder op

Vouw een dekentje of lakentje dubbel en leg het op het matrasje. Steek de uiteinden van het dekentje of lakentje onder het matrasje. Zorg ervoor dat het bedje niet te warm wordt, dus gebruik niet te veel dekentjes. Je baby moet het niet te warm krijgen tijdens het slapen.

Stap 5: Leg je baby in het bedje

Leg je baby op zijn rug in het bedje en zorg ervoor dat hij goed vastligt met een slaapzak of dekentje. Let erop dat je baby niet te veel losse spulletjes om zich heen heeft, zoals knuffels of speelgoed. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn.

Tips voor het opmaken van een babybedje

  • Gebruik altijd een goed passend hoeslaken
  • Gebruik niet te veel dekentjes, je baby moet het niet te warm krijgen
  • Leg je baby altijd op zijn rug in het bedje
  • Laat je baby niet met losse spulletjes slapen, zoals knuffels of speelgoed
  • Zorg ervoor dat het bedje niet te dicht bij de verwarming of gordijnen staat

Neem contact met ons op

Het opmaken van een babybedje is een belangrijke stap om je baby veilig en comfortabel te laten slapen. Wil je meer weten over co-sleepers en aanschuifwiegjes of het huren van een houten co-sleeper? Dan kun je terecht bij Wieg Huren. De wiegen van Wieg Huren worden altijd op tijd geleerd, huurperiode gaat in vanaf geboortedag, kind, makkelijk verlengen. Voor vragen kan je gerust contact opnemen via info@wieghuren.nlof 06-22290482