Waarom een tweedehands babykamer ook heel tof is

happy-huis-maartje

Maartje is de eigenaar van Happyhuis. Rust, Ruimte en Overzicht wil iedereen wel in huis. Soms kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dan schakel je de hulp in van Maartje. Zij helpt je dan op weg voor jouw Happyhuis!

Ze schreef een leuke blog op haar website, waarom een tweehands babykamer ook heel tof kan zijn. In december verwachten zij hun eerste kindje. In de blog lees je welke keuzes ze maakt. Het huren, kopen of krijgen van een co sleeper? 

Duurzaam zwanger

Als ik momenteel denk aan duurzaamheid, dan denk ik aan onze nieuwe babykamer. In december verwachten wij ons eerste kindje. Super spannend! Voorlopig zijn we nog volop aan het klussen, maar ik kan niet wachten om er een paradijsje van te maken.

Je hoort van alle kanten dat je zo vreselijk veel spullen nodig hebt. En daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Maar, hoe lang ga je deze spullen eigenlijk gebruiken? En waar laat je het allemaal? 

Veel dingen koop je op voorhand omdat je ze nodig denkt te hebben. Of je hebt ergens gelezen of gehoord dat het onmisbaar is. Maar als je echt iets nodig hebt, heb je dat dan tegenwoordig ook niet binnen een dag in huis? En moet je het dan ook gelijk nieuw kopen? Of kun je het ook huren, lenen of tweedehands kopen? Zomaar wat dingen om eens bij stil te staan.

De co sleeper

Terwijl ik dit schrijf, ben ik net over de helft van mijn zwangerschap. We hebben tot dusver amper nog iets gekocht. Al wel veel gekregen, van schattige knuffeltjes tot leuke pakjes en zelfs een mooie co-sleeper van een klant. De box en de kinderwagen hebben we ook al in huis. Deze hebben we voor een klein prijsje van vrienden overgenomen. De box was niet helemaal onze smaak, maar met twee nieuwe handgrepen voor de lade is hij nu echt top.

Commode daar lag ik zelf op

De commode komt straks bij mijn ouders vandaan, daar heb ik vroeger zelf nog op gelegen. Hoe bijzonder! Daarnaast kregen we al een enorme berg met tweedehands kleding en allerlei praktische spullen die nog zo goed als nieuw zijn. Denk aan kruiken, hydrofiele doeken, lakentjes, slaapzakken, speelgoed, een boxkleed, etc. etc.

Bewuste keuze te maken

Natuurlijk zullen ook wij nog de nodige spullen moeten aanschaffen, maar we proberen dit wel bewust te doen. Zo hebben we in ieder geval nog een autostoeltje nodig die we op Marktplaats gaan zoeken. Hetzelfde geldt voor een ledikantje. Uiteraard willen we er een gezellig kamertje van maken in onze eigen smaak. We gaan dus ook zeker nog verf en behang uitzoeken en leuke accessoires. Maar mijn punt is meer, waarom moet alles voor je baby nieuw zijn?

Nu snap ik dat niet iedereen mensen in zijn of haar omgeving heeft die nog babyspullen hebben. Maar besef je dat er meer opties zijn dan alles simpelweg nieuw te kopen. Dat kastje bijvoorbeeld waar je niets meer mee doet of die je bij de kringloop zag staan. Met een likje verf en nieuwe knopjes is het echt weer een plaatje. Je bespaart geld en het is nog origineel ook 😉