Wat is een co-sleeper

baby-in-wiegje

Wat Is een Co Sleeper

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Je weet dat je binnenkort de keuze moet gaan maken voor een babybedje. Er zijn verschillende slaapopties voor je baby, ik je graag iets vertellen over een co-sleeper.

Een co-sleeper, ook wel bekend als een co-sleeping wiegje of aanschuifbedje, is een speciaal type wieg dat naast het bed van de ouders kan worden geplaatst. Het is ontworpen om de slaapomgeving van de baby zo dicht mogelijk bij de ouders te brengen, waardoor je toegang hebt tot je baby gedurende de hele nacht.

Er zijn verschillende soorten co-sleepers, maar over het algemeen zijn ze uitgerust met zijwanden die je omhoog en omlaag kan doen.  Vaak zie je de zijkanten van gaas of hout, zo kunje je de baby zien en aanraken zonder dat je hem/haar uit het wiegje moet halen. Dit ondersteunt de ouder-kindbinding en het geven van borstvoeding of het troosten van je baby wanneer dat nodig is.

Het gebruik van een co-sleeper biedt een aantal voordelen:

1 Veiligheid:

Een co-sleeper zorgt ervoor dat je baby dichtbij jou is zonder dat je bang hoeft te zijn dat je per ongeluk op de baby rolt of dat er andere gevaren ontstaan.

2 Gemakkelijke toegang:

Omdat de co-sleeper naast je bed staat, hoef je ‘s nachts niet ver te lopen om je baby te bereiken. Dit kan vooral handig zijn tijdens de nachtvoedingen.

3 Troost en zekerheid:

De nabijheid van de ouders kan de baby een gevoel van veiligheid geven, wat kan helpen om sneller in slaap te vallen en beter te slapen.

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van een co-sleeper veilig moet gebeuren. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je baby veilig slaapt:

  • Zorg ervoor dat de co-sleeper stevig aan het ouderlijk bed is bevestigd, om mogelijke openingen van ruimtes te voorkomen waar de baby bekneld kan raken.
  • Gebruik geen zacht beddengoed, kussens of dekens in de co-sleeper, omdat dit verstikkingsgevaar kan worden verwijderd.
  • Zorg ervoor dat er geen opening is tussen het matras van de co-sleeper en het ouderlijk bed waarin de baby vast kan komen te zitten.
  • Plaats de co-sleeper op een stevige ondergrond en houd het uit de buurt van gordijnen, koorden en andere veronderstelde risico’s.

baby in co sleeper

Co sleeper aan je bed

Met een co sleeper aan je bed heb je een fijne plek voor je baby en het is zo handig om je baby dicht in je buurt te hebben.

Co sleeper bevestigen aan je bed

Bevestig de co sleeper altijd aan je eigen bed met de banden die bij de co sleeper worden geleverd. Ben je deze kwijt kijk dan of je die bij ons of bij een andere babywinkel kan kopen. Als je een co sleeper huurt bij ons krijg je bij elke co sleeper bevestigingsriemen. Het is simpel om deze te bevestigen aan je eigen bed en dit moet éénmaal gebeuren.

Hoewel co-sleepers voor veel gezinnen een geweldige optie kan zijn, is het wel belangrijk om een veilige co sleeper te kiezen. Huur je bij ons een co sleeper dan is dit zeker het geval. Bij elke co sleeper leveren wij banden waarmee je de co sleeper kan vast maken aan je eigen bed.

Ik hoop dat deze informatie nuttig voor je is, en ik wens je een gezonde en gelukkige zwangerschap toe! Wil je meer weten over co-sleepers en aanschuifwiegjes of het huren van een houten co-sleeper? Dan kun je terecht bij Wieg Huren. Als je nog meer vragen hebt, sta ik altijd klaar om te helpen. Voor vragen kan je gerust contact opnemen via info@wieghuren.nlof 06-22290482