Waarom heb ik een wieg nodig?

jayden-wieghuren

Waarom heb ik een wieg nodig?

Je moet al zo veel aanschaffen voor je kleine spruit. Een kinderwagen en een autostoel. Voor op de babyslaapkamer heb je nodig een ledikantje met matras en sets bedlinnen een commode met aankleedkussen er boven op en in de commode komen te liggen hydrofiele luiers, washandjes, spuugdoekjes, billendoekjes, shampoo, luiers en nog veel meer.  Veel ouders kiezen voor een box in de woonkamer. Dat is wel zo fijn om je baby in te leggen als je beneden bent. In de box moet een boxkleed en misschien wel zo’n schattig babynestje.Dat zijn al heel veel spullen.

Maar even terug komend op een wieg. Waarom heb ik die nodig en waarom zou ik hem huren.  Je baby heeft de eerste negen maanden van zijn leven in je buik mogen leven. Daar hoefde hij zich niet druk te maken over voeding en over geborgenheid. Dat was er allemaal en altijd. Als je baby geboren wordt is dat ook voor hem een heel bijzonder iets. Niet alleen voor jullie als ouder is het dus bijzonder ook voor de baby. Buiten de buik is het leven heel anders. Het is licht en iets kouder dan in je buik. Je baby kan opeens adem halen en als hij huilt hoort hij opeens zich zelf. Hier moet je baby ook aan wennen.

Je baby heeft jullie als ouder nodig en hoe leer je elkaar het beste kennen? Juist, door dag en nacht bij elkaar in de buurt te zijn en ruimte en tijd vrij maken om elkaar te leren kennen. Gelukkig bestaat er een kraamweek waar je een volle week mag en kan genieten van je kleine. De maatschappij vind het goed als je een week in je kraambed even niks doet. Heerlijk toch. Niemand verwacht iets van je alleen je baby verwacht dat je er voor hem bent.

Wieg Huren Privacy verklaringAls je je baby bij je op de slaapkamer hebt slapen noem je dat rooming-in. Een wieg gebruiken is dan vooral praktisch omdat de wieg niet zo groot is als een ledikant. Het bevordert de veilige hechting tussen ouder en baby. Je baby voelt zich meer geborgen en veilig dichtbij mama, waardoor de hechting versterkt wordt.

Ga je borstvoeding geven dan stimuleert het je borstvoeding. Moeder natuur heeft dat prachtig geregeld. Als je baby huilt omdat het honger heeft gaan jou borsten al aan. Nu denk je misschien, HUH? Maar je gaat het ervaren. zwangerschap en wieg huren

Baby’s die het hartritme van de moeder horen en dicht bij mama slapen bijvoorbeeld in een co sleeper zijn minder vatbaar voor wiegendood. Ook als ouder kun je sneller reageren als er iets mis is met de baby. Simpelweg omdat je er bent en de baby niet op een andere kamer ligt.  Je baby hoor je echt niet als het op zijn eigen kamer ligt. Alleen als hij hij huilt hoor je hem dat geloof ik ook. Maar dan heb je al heel veel signalen gemist. Een baby geeft voor dat hij gaat huilen al veel signalen af waarop jij kan reageren. Te denken aan handjes sabbelen en smak geluiden maken. De kraamzorg gaat je daar vast alles over uitleggen.

Dus een wieg is echt wel fijn om te hebben. Maar waarom nu huren?  Met een wieg huren heb je voordelig een wieg in huis staan zonder zorgen. Misschien woon je klein en weet je niet goed waar je de wieg moet laten of…..

 • Je met huren onder de koop prijs blijft. Alles zit erbij.
 • Je dacht dat je baby wel op zijn haar eigen kamer zou slapen.
 • Je na de bevalling complicaties hebt.
 • De wieg van je vriendin mag lenen alleen heeft zij hem nog even nodig.
 • Je borstvoeding wilt gaan geven.
 • Je er niet aan moet denken om je baby gelijk alleen te laten liggen.
 • Je niet meer dacht aan gezinsuitbreiding en alles had weggedaan.
 • Je al een wieg hebt ( familiewieg ) maar dat een co sleeper wel iets fijner is.
 • Je denkt aan het milieu. Als je een wieg bij ons huurt hoeven er minder wiegen gemaakt te worden en dat helpt weer mee aan een duurzame en betere wereld.
 • Je niet genoeg budget hebt voor een nieuwe.
 • Je baby toch erg licht is van gewicht en het ledikant te groot is.
 • Je baby ziek is geworden en hem of haar dicht bij je wilt hebben slapen.
 • Je al veel spullen moet kopen en aanschaffen is iets lenen of huren een goed idee.

Voor sommige ouders blijft het willen kopen van een wieg op nummer 1 staan. Ook dat kan bij Wieg Huren. Ga maar eens naar het kopje verkoop. Staan er op dat moment geen wiegen voor de verkoop stuur mij even een berichtje.